Fiaskodag for skiskytterjentene: - Rett og slett kjempedårlig

De norske skiskytterjentene skuffet enormt på normaldistansen i Hochfilzen-VM. Tiril Eckhoff ble beste norske på 39.-plass.

Tiril Eckhoff hadde ingen god dag i Hochfilzen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Eckhoff pådro seg hele fire tilleggsminutter og var langt unna pallen. Til slutt skilte 4.22,3 minutter opp til den tyske gullvinneren Laura Dahlmeier.

– Det ble mange bom og mistet magasinet og greier. Jeg er fornøyd med de tre siste skytingene, men totalt sett for dårlig, sa Tiril Eckhoff.

Les også

Her reiser en syk Jansrud hjem fra VM: - Forstøverapparat var aldri aktuelt

Kaia Wøien Nicolaisen kom unna med tre tilleggsminutter, men var for treg i sporet og hele fem minutter skilte opp til førsteplassen. Nicolaisen endte på 47.-plass.

– Det var varmt. Jeg merket det allerede på innskytingen. Det er likt for alle, men for meg var det uvant. Jeg hadde en dårlig dag på jobben, sa den eller så skytesikre Nicolaisen til Aftenposten.

Marte Olsbu hadde ingen god dag på standplass. Fem bom sørget for at tilleggsminuttene rant på. 6.23,5 minutter skilte opp til Dahlmeier. Sørlandsjenta ble nummer 58.

– Dette var rett og slett kjempedårlig, sier Marte Olsbu til NRK.

– Nå har vi ingenting å tape foran stafetten. Vi må samle alt av energi fram mot den, sa Olsbu

Les også

Birkeland får sjansen i VM: – Jeg tror jeg kan kjempe i toppen

Fanny Horn Birkeland pådro seg fem tilleggsminutter og kom i mål på 50.-plass, hele 6.37,6 minutter bak gullvinneren. Birkeland ble nummer 63 av 99 startende.

Tsjekkiske Gabriela Koukalová knep sølvet, mens Alexia Runggaldier sørget for italiensk VM-bronse.

(©NTB)

Publisert: