Liverpool slet seg til viktig seier etter VAR-drama

Liverpool hadde marginene på sin side da Wolverhampton ble slått 1–0 på hjemmebane søndag. Sadio Mané scoret kampens eneste mål.

Sadio Mané scoret kampens enste mål i det som ble en sliteseier mot Wolverhampton.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Liverpool – Wolverhampton 1–0

Serielederen fikk det tøft hjemme mot et noe reservepreget Wolverhampton, men klarte til slutt å dra i land en 1-0-seier etter en omdiskutert scoring like før hvilen.

Adam Lallana mottok ballen med skuldra og la den til rette for Mané. Etter bruk av videodommere, som mente at det ikke var en straffbar hands, ble målet stående.

– Jeg så at den traff skuldra. Jeg visste det var mål og fikk ikke panikk da det skulle sjekkes. Noen ganger har man flaks, og det er en del av fotballen. Man må lære seg å takle avgjørelsene, sa matchvinner Mané til Sky Sports etter kampen.

Liverpool feirer med seieren nyttår med soleklar ledelse på toppen av tabellen med 55 poeng. De har kun avgitt poeng i én av 19 kamper så langt.

Liverpool er nå ubeseiret i 36 strake Premier League-kamper. Rekorden har Arsenal med 49 strake uten tap i perioden fra mai 2003 til oktober 2004.

Annullering

Wolverhampton hadde en ball i mål like før pause, men scoringen til Pedro Neto ble annullert for offside etter bruk av videodømming. TV-bildene viste at det var snakk om ekstremt små marginer, til stor frustrasjon for gjestene.

– Vi kontrollerte den andre omgangen og klarte å holde Liverpool til nesten ingenting, men det er så skuffende å stå her å snakke om videodømming istedenfor kampen vi har spilt, sa Wolverhampton-kaptein Connor Coady til BBC.

– Folk sier VAR har kommet for å gi riktige avgjørelser, men her var det snakk om en armhule eller en tå, sa han oppgitt om det annullerte målet.

Les også

Haaland vraket Solskjær og United. Det bør ikke overraske noen.

Wolves-press

Gjestene startet med både Raúl Jiménez, Romain Saïss og Adama Traoré på benken, og hadde tidlig i kampen lite å stille opp med før det annullerte målet til Neto tre minutter på overtid i første omgang.

Jiménez kom til en stor mulighet sju minutter før slutt, men en blokkering fra Trent Alexander-Arnold gjorde at vertene berget tre nye poeng etter en annenomgang der de rødkledde ikke hadde et eneste skudd på mål.

Før pause hadde derimot blant andre Mohamed Salah og Roberto Firmino gode sjanser for Liverpool.

Wolverhampton kom med tapet ned på jorden etter at de under 48 timer tidligere hadde slått regjerende mester Manchester City. Den kampen vant ulvene etter å ha snudd 0–2 til 3–2.

(©NTB)

Publisert:
 1. Liverpool FC
 2. Premier League
 3. Wolverhampton Wanderers FC

Premier League

SVUTMP
1Chelsea97111831522
2Liverpool85302261618
3Manchester City85211631317
4Brighton & Hove Albion843185315
5Tottenham Hotspur8503912-315
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Politiet ønsker tips om hendelser før dødsulykken i Sandnes

 2. Etter nesten sju år i Norge tvang koronaen dem til å selge leiligheten. Nå bor de i en bobil på den polske lands­bygda

 3. Bedrageritiltalt Ap-politiker fra Rogaland: – Jeg har dummet meg ut

 4. FHI: Denne vaksinen beskytter best

 5. Ingve Bøe advarer Viking mot to spillere

 6. Alarm! Barn i fare!