Lederkaos i Barcelona: «Sender sjokkbølger gjennom klubben»

Seks styremedlemmer som har havnet på kant med FC Barcelonas omstridte president Josep Maria Bartomeu, valgte torsdag kveld å trekke seg, melder spanske medier.

Barcelonas klubbpresident Josep Maria Bartomeu er omstridt blant fansen og har heller ikke vært på godfot med alle sine styrekolleger.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Beslutningen skal ha sendt «sjokkbølger gjennom klubben», skriver storavisen Marca.

Barcelona-styret er nå redusert fra 19 til 13 medlemmer.

Klubbpresident Bartomeu skal tidligere ha bedt Emilie Rousaud, Enrique Tombas, Silvio Elias og Josep Pont om å forlate sine roller i storklubben. Maria Teixidor og Jordi Calsamiglia slo følge med den nevnte kvartetten, og de seks leverte en felles oppsigelse og et avskjedsbrev.

Også avisene AS og La Vangaguardia har fått tilgang til avskjedsbrevet fra de seks styremedlemmene. De uttrykker blant annet at klubben står overfor utfordringer i framtiden som den ikke kan håndtere med dagens lederskap.

Les også

Barcelona-legendens drøm: Har tre spillere på ønskelisten

Kritikk

– Vi må også understreke vår misnøye med den uheldige episoden i sosiale nettverk, kjent som «Barcagate», som vi ble kjent med gjennom pressen, skriver de seks.

«Barcagate» er avsløringen av at klubbpresident Bartomeu angivelig brukte et PR-selskap for å styrke hans eget rykte og samtidig sverte klubbens stjernespillere, blant dem Lionel Messi og Gerard Pique. Disse beskyldningene har klubben benektet i en offisiell uttalelse.

Rousaud, Tombas, Elias, Pont, Teixidor og Calsamiglia anbefaler videre at klubben holder valg av nytt styre så snart som mulig.

Les også

  1. La Liga-sjef: Europeisk fotball bør være tilbake i midten av mai

Publisert:
  1. FC Barcelona
  2. Lionel Messi

Mest lest akkurat nå

  1. For 30 år siden skremte denne gjengen vannet av foreldre og rektorer i Sandnes

  2. Slik så det ut ved Vålandstårnet i kveld

  3. Avhørte vitner kan ha husket feil

  4. Kommuuuuuuuuuuuuunen!

  5. Bygget Norges billigste sykkel- og gangsti, helt uten byråkrati

  6. Stor test av 15 brød: To får toppkarakter