Sandnes-løper overgikk seg selv i U23-EM

Narve Gilje Nordås perset med 52 sekunder og presterte en oppsiktsvekkende sjetteplass på 10.000 meter i U23-EM.

Publisert: Publisert:

Narve Gilje Nordås overgikk seg selv og ble nummer seks på 10.000 meter i U23-EM. Her fra den siste treningen før avreise. Foto: SVEIN HAGEN

(Aftenbladet): Narve Gilje Nordås hadde den 20. beste tiden blant de 25 startende på 10.000 meter. Og med en personlig rekord, satt tidligere denne sesongen, på 29.51.90 var ikke forventningene altfor store foran sin start på distansen i Gävle.

– Jeg hadde et håp om å komme meg på den beste halvdelen og sette personlig rekord. Følte nemlig at formen var rimelig bra på de siste treningene og trodde på et bra løp, sier Sandnes-løperen.

Det gikk veldig rolig ut fra start i godværet i Sverige. Og Nordås la seg tidlig på halen i feltet, han ville ikke bruke for mye krefter og energi tidlig i løpet.

Les også

Stavanger-talent kun sju hundredeler unna EM-semifinale. Nå har han satt seg et nytt mål.

– Følte meg lett hele løpet

Underveis varierte farten en del, samtidig som Sandnes-løperen følte seg lett og opplagt hele tiden.

– Jeg bare koste meg bak i feltet, og etter vel 7000 meter fant jeg like godt ut at jeg ville sette litt fart i feltet. Vet at det ville koste krefter, men jeg var også opptatt av å få en god tid når jeg først løp en slik distanse, understreker han.

Og fartsøkningen var nok til å sprenge feltet så mye at det ble få løpere som til slutt var blant dem som kjempet om de gjeveste plassene.

Les også

Cheruiyot til Aftenbladet: – Filip og Jakob er mine venner

Traff med toppformen

Narve Gilje Nordås fikk det litt tungt etter sitt fremstøt i tet, men ikke verre enn at han løp inn til oppsiktsvekkende gode 28.59,04 og en imponerende sjetteplass. Franskmannen Jimmi Gressier vant på 28.44,17.

– Jeg er så fornøyd som det i det hele tatt går an å bli med dette løpet. En gedigen pers og en og en plassering helt i toppen, i alle fall langt over hva jeg hadde trodd var mulig på forhånd, sier en virkelig glad Sandnes-løper.

– Når nærmer jeg virkelig også den norske toppen på distansen, og dette løpet gir virkelig mersmak, sier han rett etter målpassering.

Dropper 5000 meter

Sandnes-løperen er også påmeldt på 5000 meter lørdag, men han er klar i kveld på at den distansen kommer han til å stå over.

– Jeg må bruke tiden til å hente meg inn igjen etter 25 runder på banen. Det er tross alt mye igjen av sesongen, og jeg vil ikke risikere noe skader nå når formen er så god som den er. Tror derfor at det mest fornuftige er å stå over og restituere meg best mulig i dagene som kommer, forklarer han.

– Dette løpet var bare et eventyr for meg. Langt over hva jeg hadde trodd hva som var oppnåelig allerede nå.

Verdt å merke seg er at hans tid i kveld bare er fire sekunder bak kravet til EM for senior i Paris neste sommer.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

  2. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

  3. Sjekk denne perlen fra Viking-spilleren: – Jeg bare la den i hjørnet

  4. Med to ord fikk han en samlet norsk samfunns­elite til å innse korona-alvoret

  5. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

  6. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

  1. Friidrett
  2. Sandnes