Federer vant gigantmøtet mot Nadal – klar for Wimbledon-finale

Roger Federer fra Sveits er klar for finale i Wimbledon etter å ha slått erkerivalen Rafael Nadal fra Spania 7-6, 1-6, 6-3, 6–4 i en forrykende semifinale.

Roger Federer er klar for finalen i Wimbledon etter å ha slått Rafael Nadal.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

I finalen søndag venter regjerende mester Novak Djokovic. Han har vunnet turneringen i England fire ganger. 37 år gamle Federer har på sin side gått til topps i Wimbledon hele åtte ganger – mer enn noen andre. Sveitserens forrige triumf kom i 2017.

Dette er 12. gang Federer når finalen i storturneringen. To ganger tidligere har han møtt Djokovic. Både i 2014 og 2015 endte det med tap for 37-åringen. Nå får altså Federer en tredje sjanse.

– Jeg er utslitt, det var tøft mot slutten. Duellene mot Rafa er alltid spesielle, sier Federer etter kampen.

Les også

For 11 år siden spilte gigantene «tidenes kamp». I dag møtes tennisstjernene endelig igjen.

Tett og jevnt

Lite er større enn møter mellom Roger Federer og Rafael Nadal. De er nummer én og to på listen over spillerne med flest Grand Slam-seirer i historien. Federer har 20, Nadal 18. I det første settet viste de hvorfor fredagens oppgjør var etterlengtet.

Først da Nadal reddet breakball på 3–4 til Federer etter en utrolig duell. Deretter da de fulgte hverandre til tiebreak. Der vant sveitseren og tok det første settet.

Det så ut til å tenne spanjolen, som herjet i det andre settet og vant 6–1.

Da så Nadal ut til å være i førersetet, men veteranen Federer ville det annerledes og kjempet seg tilbake i det tredje settet. Han festet overtaket da han brøt til 3-1, og den ledelsen klarte han å holde. Sveitseren tok settet 6–3.

Møter regjerende mester

Det fjerde settet fikk også Federer inn i sporet han ønsket. Etter at spillerne hadde tatt ett game hver, brøt 37-åringen og gikk opp til 2–1.

Deretter holdt spillerne serven i tur og orden til stillingen var 5–3 i favør Federer. Da avverget Nadal to matchballer og reduserte.

Det holdt likevel ikke for Nadal. Federer svarte med å serve inn 6–4 og sikre finaleplass. Spanjolen hadde én mulighet til å bryte til 5-5, men traff i nettet. Dermed ble det sveitsisk i finalen mot Djokovic.

– Han er regjerende mester og har vist hvorfor denne uken. Han har vært veldig solid. Jeg skal forsøke å presse helt til siste slutt, men det vil bli tøft. Det er ikke uten grunn at han er nummer én i verden, sier Federer om stormøtet.

(©NTB)

Publisert: