22 timer mellom EM-kampene. Nå reagerer Norge-stjernene

- Jeg synes ikke noe om det, sier Christian O’Sullivan.

Publisert: Publisert:

Christian O’Sullivan og Sander Sagosen har ikke noe til overs for at Norge skal møte Slovenia kun 22 timer etter at kampen mot Island var over. Foto: Vidar Ruud/NTB SCANPIX

 • Christian Skare Stendal

MALMÖ: De har uttrykt sin sterke misnøye før, de norske landslagsprofilene.

De mener kampbelastningen er blitt altfor stor, noe Sander Sagosen, Gøran Johannessen og Magnus Abelvik Rød alle ga klart uttrykk for overfor Adresseavisen i forrige uke.

Les også

Stjernetrio med full slakt – krever store endringer i håndballen

– Vi fortjener hvile

Og når Norge går på banen mot Slovenia klokken 1815 onsdag kveld, er det gått drøyt 22 timer etter at tirsdagens kamp mot Island var ferdig.

- Jeg synes ikke noe om det, sier Christian O’Sullivan kontant på spørsmål om hva han synes om det.

Christian O’Sullivan er dønn ærlig, og sier han ikke har noe til overs for kampprogrammet på tampen av hovedrunden i EM. Foto: Vidar Ruud/NTB SCANPIX

- Det skal være en dag pause imellom, i hvert fall. Det som er rettferdig, er at det er slik for alle lagene (at alle lagene i hovedrunden spiller kamp to dager på rad, journ.anm.), men for vår sunnhet og vår kropp, er det ikke bra at vi spiller så tidlig etter kamp. Vi fortjener å få en dag hvile for å restituere kroppene våre, sier O’Sullivan uten å legge skjul på frustrasjonen.

Les også

Stjernene er møkk lei. Sjefen gir dem full støtte.

I forrige uke la Ole Jørstad, Norges representant i EHF-styret, vekt på at Det europeiske håndballforbundet har lagt inn en hviledag mellom kampene i EM. Med unntak av mellom tredje og fjerde kamp i hovedrunden.

- Det er ikke ideelt å spille to på rad, men det er dessverre sånn sporten vår er av og til. Andre skal ta avgjørelser for oss, og vi skal pushes til maks, bare for å få flest mulig kamper inn i en kalender, sier Sander Sagosen.

Berge vil ha endring

De møter forståelse fra landslagssjefen.

– Det er en del av spillerne dine som er misfornøyde med at de har under 24 timer på å restituere.

– Jeg ser jo den, jeg har ikke noen vanskeligheter med å forstå det. Det er tøft for dem som spiller mest, og i fremtiden må det gjøres noe med det, sier han.

Samtidig er Sagosen klar på at de har vært klar over dette lenge.

– Så vi kan ikke komme og sutre nå, sier han.

Les også

Håndballekspert mener stjernene må ta drastiske grep

Isbad

Etter tirsdagens kamp gikk de norske spillerne noe raskere gjennom pressesonen enn vanlig. De som hadde spilt mest skulle rett i isbad for å restituere så raskt som mulig.

– Du kan jo prøve selv. Det er fire grader i ti minutter. Det er ikke noe spesielt deilig, men det er vel for å stoppe prosessene i muskulaturen, sånn at vi kan hente oss inn raskere, sier Petter Øverby om isbadopplevelsen.

Det skjer kun når kampene kommer så tett som kampene mot Island og Slovenia. I tillegg ventet massasje, nåler og mat. Masse mat, ifølge Sagosen.

Les også

Sagosens ville tall knuser alle

– For mye

Nå er Norge uansett videre, etter at Sverige slo Ungarn sent tirsdag kveld, men de norske spillerne har ikke det grann sansen for at det legges opp til to så tette kamper.

Oppskriften på skader, mener Christian O’Sullivan.

– Er du redd for at det kan komme skader?

– Det tipper jeg man ser, at det blir sånn når folk er overbelastet. Det er en fordel for oss (Norge) nå, fordi vi klarer å fordele spilletiden godt. Det er andre lag som har det verre enn oss, men jeg tror overbelastning er en stor årsak til at folk skader seg, sier han.

Les også

Håndball-topp avviser Sagosens Trondheim-drøm

De 13 månedene fra nå til og med VM i Egypt neste januar, blir en særdeles hektisk periode for de aller beste.

EM nå, OL i Tokyo i sommer – før VM om et år. I mellomtiden skal det selvsagt spilles hjemlig liga og Champions League-kamper.

– Det er for mye. Vi spiller mange kamper i de europeiske ligaene i tillegg. Jeg skjønner interessene, og vi synes det er fantastisk gøy med mesterskap, men det kan være belastningen blir for høy, sier O’Sullivan.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke i forbindelse med skoleprosjekt

 2. Trener forgrep seg på spiller: Dømt til 15 måneders fengsel

 3. Milliongave til Arboretet - vil lage botanisk vitensenter og knytte seg til forskning

 4. Her rygger leddbussen ned på Diagonalen

 5. Bjørshol mister serieåpningen – De Lanlay kjemper mot klokken

 6. Ka då ittepå skilsmissen?

 1. Håndball
 2. Christian O'Sullivan
 3. Sander Sagosen
 4. Magnus Abelvik Rød
 5. Gøran Johannessen