Thingnes Bø overbeviste i «comebacket» etter pappapermisjon

Johannes Thingnes Bø ser ikke ut til å ha tapt noe på farskapspausen. På normaldistansen i Slovenia trakk han det lengste strået i kamp mot Martin Fourcade.

Johannes Thingnes Bø og franske Martin Fourcade kjempet om seieren i Pokljuka i Slovenia torsdag. Thingnes Bø trakk det lengste strået. Bildet er fra Östersund før jul.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Johannes Thingnes Bø viste at både langrenns- og skyteformen er like god som den var før jul. Med fire fulle hus ledet han med ti sekunder på sin argeste rival da de fire skytingene var unnagjort. Fourcade ga alt på sisterunden, men klarte ikke å ta igjen forspranget.

Det klarte heller ingen andre i Pokljuka. Thingnes Bø vant med det sin 44. verdenscupseier.

– Ti sekunder er fryktelig lite på en 20-kilometer. Det var den «pappaboosten» som tok meg ti sekunder foran, slo Thingnes Bø fast overfor NRK etter løpet.

I mål var nordmannen 11,4 sekunder foran Fourcade, som også traff på alle 20 blinkene. Franskmannen tapte mange sekunder da han trøblet på vei ut fra andre skyting. Først fikk han ikke tak i staven etter skyting, og like etter falt da han da han hektet i sin egen stav.

Les også

Dette bildet vakte oppsikt. Her er Thingnes Bøs forklaring.

Justerte

Thingnes Bø fortalte at han måtte justere på tempoet i løpet etter å ha hatt en dårlig innskyting.

– Det betyr veldig masse. Jeg slet litt på de to første rundene i dag, og kom ikke helt i det. Men til syvende og siste ble det et bra «timet» løp, sier Thingnes Bø.

– Han er helt rå. Helt unik, sa broren Tarjei. Han ble nummer seks.

Johannes Thingnes Bø ble far i midten av januar og har ikke konkurrert i verdenscupen etter jul. I stryningens fravær har Fourcade benyttet anledningen til å gå til topps i verdenscupen. Han har vist imponerende form, både i sporet og på standplass.

Les også

Thingnes Bø får selskap av tre debutanter i VM

Sterkt av Dale

Det norske laget imponerte i torsdagens renn og tok fire av de ni øverste plassene.

Johannes Dale gikk et meget godt løp og traff på 19 av 20 blinker. Han gikk 24 sekunder raskere enn Thingnes Bø i sporet, men det ble ikke pallen etter den ene bommen. Dale ble nummer fem.

Quentin Fillon Maillet hadde suverent beste langrennstid, men med to bom kunne han ikke hamle opp med de beste. Franskmannen endte på 7.-plass, plassen foran Tarjei Bø. Han bommet en på siste skyting og ble nummer seks.

Vetle Sjaastad Christensen klarte også å snike seg inn blant de ti meste med en niende plass. Også han fikk ett tilleggsminutt etter å ha bommet på siste skyting.

(©NTB)

Publisert:
  1. Skiskyting
  2. Johannes Thingnes Bø

Mest lest akkurat nå

  1. 4045 nye koronasmittede registrert siste døgn – dobling fra forrige uke

  2. Derfor vil de ikke vaksinere seg

  3. Regjeringen vil skjære gjennom ved koronakrangel på Nord-Jæren

  4. 400 kan miste jobben i Seadrill

  5. Suksess for Vinterland på Ruten - måtte bestille 20.000 flere billetter

  6. Resultatene i stor fedmestudie overrasker forskerne. Kjell Vidar Moland ble 65 kilo lettere.