Riise tilbake mot Viking

Etter flere måneder på sidelinjen på grunn av en dårlig rygg er AaFK-kapteinen endelig tilbake på banen.

Publisert: Publisert:

AaFK har endelig sin kaptein Bjørn Helge Riise tilbake på banen mot Viking. Foto: NTB Scanpix

 • Sveinung Nedregotten
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Bjørn Helge Riise har ikke spilt en seriekamp for AaFK siden 3-1-seieren over Tromsø i den sjette serierunden 30. april.

En prolaps i ryggen har satt AaFKs kaptein på sidelinjen siden. De siste ukene har Riise fått trent godt, og etter å ha spilt 45 minutter i cupfadesen mot Stabæk på torsdag vurderes han i dag frisk nok til å starte mot Viking.

Les også

Aalesund-sjefen: – Ekstra godt å få tilbake Riise nå

Les også

AaFK-treneren håper Warholm-suksessen skal gi inspirasjon

Rammsteijn med karantene

Det var kanskje ventet at Riise skulle gå inn på AaFKs midtbane, en lagdel som har vært svak i de siste kampene. Men Riise skal i stedet spille høyre back, på bekostning av Adam Örn Arnarson som benkes. Det er ikke det eneste grepet som trener Trond Fredriksen gjør, for Aron Thrandarson benkes også, til fordel for Sondre Fet.

AaFK mangler ellers Kaj Rammsteijn i midtforsvaret. Han er suspendert på grunn av at han har pådratt seg fem gule kort. Dermed er det Oddbjørn Lie og Daniel Gretarsson som skal rydde opp foran keeper Andreas Lie.

Elendig form

AaFK trenger virkelig å få sin kaptein tilbake på banen. Laget er inne i en elendig periode, med kun en seier på sine siste åtte seriekamper (1-3-4), og kun ett poeng på de fire siste.

Tar vi med cupkampen mot Stabæk på torsdag (0-3), blir bildet enda dystrere. AaFK har falt som en stein på tabellen – fra å kjempe om medaljer, til en plass rett over bunnstriden. Faktisk er det bare Tromsø (på sisteplass), som har en dårligere formutvikling enn AaFK.

Farvel til bunnstriden?

Dagens motstander, Viking, har ligget i bunnen hele sesongen. Men i de siste kampene har laget fra Stavanger vært i stor framgang. De har kun ett tap på sine fem siste kamper, og har passert Tromsø på tabellen (14 poeng). Med seier mot AaFK vil Viking få kontakt med lagene foran, deriblant AaFK (23 poeng).

Det bør ikke skje. AaFK bør benytte sjansen til å slå Viking og skaffe seg en luke på 12 poeng ned til rogalendingene på den første nedrykksplassen. Men hjemmestatistikken mot Viking er alt annet enn god.

På 12 hjemmekamper i eliteserien har AaFK kun vunnet tre (3-2-7), og de tre siste oppgjørene er tapt: 1–2 i fjor, 1–4 i 2015 og 0–4 i 2014, noe som er AaFKs største hjemmetap i eliteserien.

Dagens lagoppstillinger: AaFK (4-4-2): Andreas Lie – Bjørn Helge Riise, Oddbjørn Lie, Daníel Leó Grétarsson, Mikkel Kirkeskov – Edwin Gyasi, Vebjørn Hoff, Fredrik Carlsen, Sondre Fet – Athanasios Papazoglou, Mustafa Abdellaoue.

Benken: Urke, Berisha, Thrandarson, Marlinho, Hatlehol, Arnarson

Viking (4-2-3-1): Iven Austbø – Claes Kronberg, Sime Gregov, Rasmus Martinsen, Kristoffer Haugen – André Danielsen, Ross Jenkins – Julian Ryerson, Fredrik Torsteinsbø, Samuel Adegbenro – Tommy Høiland Benken: Wichne, Ernemann, Cruz, Sale, Bringaker, Bytyqi, Skimmeland Aasheim

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt21182171254656
2Molde21131752262640
3Rosenborg21116440211939
4Vålerenga2111553627938
5Kristiansund2198441291235
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League Qualification
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Familien savner svar etter at sønnen ble funnet død

 2. «Alle» vil gå på denne linja på videregående: – Appellerer til ungdom

 3. «Varsellampene er fleire. Og me kan koma til å høyra meir om QAnon. Det er mørkt nedst i kaninholet»

 4. Jeg forlanger at denne boka blir lest

 5. Han vil ha store deler av Sirdal ut av Sirdal – og inviterer til folkeavstemning

 6. Prøvde å overtale moren til ikke å se «Exit»

 1. Eliteserien
 2. Bjørn Helge Riise