Vindbjart slo ut Jerv: - Ikke den største cupbomben som har smelt

Øyvind Gausdal og Victor Vindfjell scoret målene da Vindbjart sendte Jerv ut av cupen.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Vindbjart – Jerv 2-0

VENNESLA (fvn.no): Øvvind Gausdal pirket inn ledermålet til vertene etter 28 minutters spill. I andre omgang økte Victor Vindfjell til 2-0. Det ble også sluttresultatet. Dermed slo 2. divisjonsklubben fra Vennesla ut 1. divisjonslaget Jerv fra Grimstad.

Vindbjart har dermed fått et par gode oppturer i sine siste kamper. I forrige serierunde kom årets første poeng da laget spilte 1-1 mot Moss. Nå venter 3. runde i cupen etter en god prestasjon hjemme mot Arne Sandstøs menn.

— Det er ikke den største cupbomben som har smelt, selv om jeg synes at Jerv har mange gode spillere. Det er bare en divisjon forskjell, og vi har spilt uavgjort mot de tidligere. Jeg visste at vi kunne ta de, og jeg synes det var en fortjent seier også, sier Vindbjart-trener Steinar Skeie.

Det er fortsatt tidlig i sesongen, noe banen på Moseidmoen bærer preg av.

— Men selv om det er en humpete bane, så tør vi å spille ganske mye. Vi ble nesten straffet for det, men vi må dyrke stilen vår så godt vi kan, sier Skeie.

- Hvordan vil du sammenligne denne seieren med 4-0 over Start i fjor?

— Det er ikke en så stor happening som mot Start. Start er flaggskipet på Sørlandet, og det å slå Start 4-0 var en større prestasjon, sier Skeie.

Vindbjart vant 2-0 over Jerv i 2. runde i NM onsdag kveld. Her jubler laget over Victor Vindfjells 2-0 mål.

Dårlig offensivtFor Jerv peker pilen i motsatt retning. Laget røk på en skikkelig smell med 0-5 borte mot Kongsvinger søndag. Onsdag kveld var det exit i cupen.

Les også

Sluttspurt sendte Start videre

— Vi var for dårlig offensivt i dag. Vi skapte mer enn Vindbjart, men altfor lite til å kunne sette noe trykk på de. Og så var vi veike på noen dødballer, sier Jerv-trener Arne Sandstø.

Det har han helt rett i. Begge Vindbjarts mål kom etter dødballer.

— Det er to dødballer vi taper på. Vi vet de er gode, store og tunge der, men vi klarer ikke å stå imot, sier Sandstø.

Jerv-laget var innstilt på å slå tilbake etter fadesen sist.

— Kampen mot Kongsvinger var totalt sett grusom, i form at vi fikk en spiller (Øyvind Knutsen, keeper) ganske tidlig. Men guttene har respondert bra, og de står på, og jeg ikke ta de på løpslengde. Det må være mer kvalitet i bevegelsene våre, det er det som mangler mot Vindbjart, sier Sandstø.

Gjestene best innledningsvis

Jerv åpnet kampen best på Moseidmoen, og allerede etter seks minutter kom den første sjansen til Grimstad-laget. Alexander Lind fikk fyre av fra 16 meter, men keeper Benjamin Boujar kastet seg ned, og leverte en god redning.

Gjestene hadde så noen skuddforsøk, men verken Lind eller Joachim Edvardsen klarte ikke å treffe mellom stegene på sine forsøk.

Etter 19 minutter kom vertenes første mulighet. Ballen ble slått fra høyresiden over på motsatt side til Victor Vindfjell. Kantspilleren smelte til med høyrefoten, og sendte ballen i retning hjørnet. Jerv-keeper Øyvind Knutsen kastet seg ned og avverget.

Ni minutter senere kunne Vindbjart juble over 1-0. Hjemmelaget fikk frispark på venstresiden. Det ble slått på bakre stolpe, og der ventet storscorer Øyvind Gausdal, som pirket inn ballen fra kloss hold.

Jerv hadde et par halvsjanser mot slutten av omgangen, men det ble aldri farlig foran Vindbjarts sisteskanse Benjamin Boujar.

Vertene økte ledelsen

Etter hvilen tok Vindbjart over banespillet. Vertene fikk en god sjanse da Nicolai Harris la inn fra sin venstreside etter 54 minutters spill. Ballen havnet hos Vindfjell, men skuddet til kantspilleren fra 16 meters hold gikk rett i klypene på Knutsen.

Vindfjell traff bedre et par minutter senere. Vindbjart hadde en corner, som Kim Kvaalen la hardt inn i feltet. Etter litt klabb og babb falt ballen ned i beina på Vindfjell. Han avsluttet fra kloss hold, og dermed 2-0 til Vindbjart.

Jerv presset på i jakten på et reduseringsmål. Dennis Antwi testen skuddfoten etter en times spill. Boujar var med på notene, og reddet enkelt.

Kvarteret før full tid var det Espen Knudsen som prøvde seg. Han fikk heade fra fint hold, med satte forsøket sitt like utenfor.

På overtid hadde Christian Follerås et godt forsøk på et frispark fra kanten av 16-meteren. Ballen hadde retning i hjørnet. Heldigvis for Jerv presset Knutsen fram en god redning, og fikk avverget til corner.

Jerv klarte aldri å komme med en ordentlig sluttspurt, så dermed endte 2. rundekampen i NM mellom Vindbjart og Jerv med 2-0 til vertene.

Start neste?

3. runde spilles 4. mai. Vindbjart. Om 2. divisjonsklubben får Start er usikkert. Steinar Pedersens menn vant i hvert fall over Fram Larvik i sin kamp onsdag.

Vindbjart ydmyket som kjent Start i 2. runde i NM i fjor. Steinar Skeies menn vant 4-0 da.

PS: Kim Kvaalen ble kåret til banens beste av en lokal jury i NM-kampen.

Se kampen i opptak i videovinduet nedenfor:

Publisert: