Thoresen usikker til VM

KHL-proffen sliter med småskader. Vet ikke om han blir med til Hviterussland.

SPØRSMÅLSTEGN: Patrick Thoresen er usikker til VM. Her fra trening under OL.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Landslagssjef Roy Johansen sier ingenting er avklart, og lover å gjøre alt han kan for å få KHL-profilen klar til VM om fem uker.

— Patrick har meldt inn noen småskader og plager. Vi er i en dialog, så vi får avvente og se hva det blir til. Men vi jobber steinhardt for at han skal bli skadefri, for at han skal få overskudd, og være klar for å spille VM, sier landslagssjefen til Aftenposten.

En vond lyske og et trøblete kne har plaget Patrick Thoresen lenge. KHL-proffen, som etter alt å dømme gir seg i russisk hockey etter denne sesongen, sier han skal snakke med Roy Johansen om en ukes tid. Da blir det bestemt om han spiller VM eller melders pass.

Lyske og kne

Thoresen har fått særbehandling av landslagsledelsen tidligere, og er så viktig for Norge at de trolig er villige til å strekke seg langt for at han skal bli med også denne gangen. Men VM spilles sent (9.-25. mai), og Thoresen sier han ønsker å bruke tid på seg selv.

— Jeg har en lyske som har plaget meg hele sesongen. De plagene har jeg ikke klart å bli kvitt. I tillegg har jeg et kne som er sårt etter en lang sesong. Det har også fått seg noen smeller i sluttspillet. Skadene gjør at jeg ikke får trent skikkelig på sommeren, det er en tankevekker for meg, sier Thoresen til Aftenposten.

Pusterom

— De to siste somrene har jeg knapt fått trent skikkelig før sesongoppkjøringen på grunn av en lang sesong. Jeg kunne tenkt meg å trene hardt i mai og juni, og sånn sett være klar til en ny sesong. Spesielt nå hvor jeg ikke vet hvor jeg spiller neste år.

— Nå må jeg uansett ha et pusterom, så får vi se hva det blir til. Jeg vil ikke spekulere i om jeg sier ja eller nei til VM-spill nå. Først skal jeg snakke med Roy igjen, sier Thoresen.

Roy Johansen vet at 9. rankede Norge er avhengig av sine største profiler for å lykkes i VM i Hviterussland.

— Vi er en liten hockeynasjon, da trenger vi alle spillerne. Hvis ikke får vi trøbbel. Dette er de samme utfordringene vi har slitt med i tidligere sesonger. Det blir en kamp mot klokken for å få folk skadefrie og klare. Patrick har vært en del skadet i år, så får vi se om vi kan få han fysisk klar til VM, sier Johansen.

Avtale med spillerne

Før OL ble det inngått en avtale mellom spillerne og landslaget. De som ble med til OL, forpliktet seg til å stå sesongen ut, og spille VM.

— Vi gjorde en avtale med alle spillerne om at de skulle stå sesongen ut, selv om VM kommer sent. Og det er kun Patrick som har meldt inn at han sliter med skader, sier landslagssjefen.

- Hva er et Norge med og uten Patrick Thoresen?

— Han er en av bærebjelkene i laget, og han er en viktig spiller, på lik linje med flere. For å kunne opprettholde statusen vi har opparbeidet oss, trenger vi at alle som er gode nok til å spille VM, stiller, sier Roy Johansen.

Hockey-VM spilles i Hviterussland. Norge er i gruppe med Sverige, Tsjekkia, Canada, Slovakia, Danmark, Frankrike og Italia.

Publisert: