Valgkomiteen vil skifte ut over halve styret i Norges Skiforbund

Birgit Skarstein innstilles som nytt styremedlem.

Skipresident kan få en helt ny styresammensetning å forholde seg til.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Fredag ettermiddag lanserte valgkomiteen sin innstilling til Skistyret for perioden 2018–2020.

Nåværende president Eirik Røste ble som ventet innstilt til gjenvalg. Det samme gjorde visepresident Eva Tine Riis-Johannesen.

Av de ordinære nåværende styremedlemmene var det kun Rosenborgs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, som fikk fornyet tillit i komiteens innstilling.

NYE UTFORDRINGER: Birgit Skarstein har konkurrert på paralympisk nivå i både langrennspigging og roing. Nå er hun innstilt som styremedlem i Skistyret.

Skarstein innstilles

Blant de fem nye foreslåtte styremedlemmene finner vi Birgit Skarstein.

29-åringen fra Nord-Trøndelag har hevdet seg i paraidretten både i roing og i langrennspigging, og representerte Norge i sistnevnte idrett i Paralympics i Pyeongchang, så sent som i mars.

– Skisporten spiller en viktig rolle i samfunnet og er en helt sentral arena for så mye glede og fellesskap. Det er spennende å kunne jobbe på overordnet nivå, samtidig som jeg tror på verdien av å ha et utøverperspektiv som en del av skistyret, sier hun til Skiforbundets egne nettsider.

Les også

Helleland ville valgt Bjørgen til toppverv: – Hadde blitt tatt imot med stor jubel

Les også

Johaug-saken er én av grunnene til at Bjørgen ikke vil inn i FIS-styret

–Forsterker kompetansen

Valgkomiteen mener at skistyret vil komme styrket ut av situasjonen, dersom Skitinget tar innstillingen til etterretning i begynnelsen av juni.

– Vi har lagt vekt på å forsterke styrets økonomiske, strategiske og juridiske kompetanse i vår sammensetning. Dette er det aller viktigste, sier valgkomiteens leder Sverre K. Seeberg til skiforbundets nettsted.

– Ellers har vi vært opptatt av å få med yngre kandidater, og føler vi har lykkes med dette. Birgit Skarstein er for eksempel en spennende kandidat som blant annet kan bidra med kompetanse knyttet til integrering.

Edgar Fossheim blir også ny i styret dersom tinget i Stavanger 2. og 3. juni følger valgkomiteens innstilling. Han foreslås som ny leder av kombinertkomiteen og får dermed styreplass.

Les også

Skipresidentens begrunnelse er dessverre ikke god nok

Innstillingen

Dette er innstillingen:

President: Erik Røste (gjenvalg).

Visepresident: Eva Tine Riis-Johannessen (gjenvalg).

Vanlige styremedlemmer: Tove Moe Dyrhaug (gjenvalg), Sveinung Karlsen (ny), Andrea Bell Pedersen (ny), Erik Bruun (ny), Birgit Skarstein (ny).

1. varamedlem: Pål Angell Bergh (ny).

I tillegg sitter de valgte lederne i hver av de seks ulike skigrenene i hovedstyret.

Alpint: Ola Evjen (gjenvalg). Kombinert: Edgar Fossheim (ny). Hopp: Bent-Lill Romøren (gjenvalg). Langrenn: Torbjørn Skogstad (gjenvalg). Fristil: Håkon Wibstad (gjenvalg). Telemark: Ettersendes.

Ansattes representant velges av de ansatte.

Publisert: