Ekspertene hyller Arsenal-spissen: - Ekstremt undervurdert

Men Olivier Girouds målshow var ikke nok mot Liverpool.

Olivier Giroud var livsfarlig i Arsenal-angrepet på Anfield. Her jubler han over sin andre scoring for kvelden. Bak løper Joel Campbell og Mesut Özil.
 • Nicholas Bergh
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

LIVERPOOL-ARSENAL 3-3

Liverpool fosset i angrep mot Arsenal onsdag, og ledet to ganger. Til slutt var de imidlertid bare en sen Joe Allen-utligning unna tap.

Midtbanespilleren dukket opp i boksen på overtid og reddet hjemmelaget.

— Det var en god forestilling av oss. Det gikk frem og tilbake, jeg er sikker på at fansen nøt kampen, sier Allen i et intervju vist på TV 2. ## Hyller Giroud

Liverpool hadde store problemer med Arsenals Olivier Giroud, som lenge så ut til å ha avgjort kampen med sine to scoringer.

Giroud var på rett plass igjen og igjen, inkludert da han på bissart vis misset på åpent mål i første omgang. Uansett er det nok franskmannens to fulltreffere som vil bli husket.

— Det var en spesiell kamp for meg, sier Giroud i et intervju vist på TV 2. — Da jeg scoret vårt tredje mål, trodde jeg det var nok til å vinne kampen, fortsetter Giroud, som ble kåret til banens beste spiller.

Franskmannen fikk mye ros både underveis og etter kampen.

— Olivier Giroud er en ekstremt undervurdert spiller. De intelligente bevegelsene og avslutningene hans er eksepsjonelle. Han kommer alltid til å score mange mål, skriver tidligere Tottenham-spiller Gary Lineker på sin Twitter-konto.

Den tidligere norske landslagsspissen Jan Åge Fjørtoft, trakk frem superlativene etter Girouds andre mål, da franskmannen vendte på en femøring og fant hjørnet bak Simon Mignolet.

— Etter alle standarder, Herr Giroud, det der er et flott mål. Fullstendig briljant, skrev Fjørtoft på sin Twitter-konto.

— Enestående avslutning, var skussmålet fra Liverpool-legenden Mark Lawrenson, ifølge BBC.

Til slutt måtte imidlertid Arsène Wenger konstatere at to av poengene glapp. Det kan koste Arsenal dyrt når poengene telles opp i mai. Leicester har nå tatt igjen London-klubben på poeng - etter at de slo Tottenham.

Fikk du med deg dette? Spansk avis hevder Barcelona gjorde alt i sin makt for å hindre at Kaká fikk overrekke Gullballen til Lionel Messi. Les mer her.

Liverpool «sjokkerte» i åpningen

På Anfield gikk Liverpool ut i det heidundrende tempoet Jürgen Klopps lag har blitt kjente for. TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mente hjemmelaget «sjokkerte» ligalederen.

Aller piggest var brasilianeren Roberto Firmino. Den tidligere Hoffenheim-spilleren har svingt enormt i prestasjonene denne sesongen, fra de blytunge kampene til de komplett geniale.

Denne kvelden var blant de sistnevnte.

Kampen viste klart og tydelig at Liverpool fortsatt sliter defensivt. Det er imidlertid liten tvil om at Roberto Firmino, som her feirer 2-1-scoringen sammen med Adam Lallana, er en kunstner når han er i form.

På 1-0-målet — etter en retur fra en Petr Cech-redning - var Firmino bare på rett sted til rett tid. Da braslianeren slo til ti minutter senere, var det imidlertid kunst han drev med.Firmino vendte opp på rundt tjue meter, og dundret ballen opp i krysset.

Firmino var den fremste eksponenten på et svært angrepsvillig Liverpool-lag. Like før pause var han nær å gjøre det helt store - da han traff tverrliggeren etter å ha vendt elegant.

Aftenpodden Sport tok Gullballen-diskusjonen: - Det er nesten tjenesteforsømmelse av Per Ciljan Skjelbred. Lyt til denne ukens podcast her:

Giroud på godt og vondt

Til tross for Firminos bragder, var lagene like langt etter 45 minutter spilt.

For Liverpool-forsvaret slet tungt mot Arsenals vidunderlige pasningsspill. Londonderne utlignet etter begge Firminos mål.

Det første kom etter at Joel Campbell spilte gjennom Aaron Ramsey etter et kvarter. 2-2-scoringen kom ved Olivier Giroud på en corner, etter rufsete keeperspill fra Simon Mignolet i Liverpool-målet.

Giroud hadde allerede scoret 10 ganger før kveldens oppgjør fra Anfield.Han rakk dessuten å bomme på spektakulært vis da Mesut Özil spilte han fri på åpent mål etter en snau halvtime.

Like etter pause var imidlertid franskmannen tilbake i sitt nådeløse humør. Han tok vare på en pasning fra lagkamerat Campbell, vendte bort Kolo Touré, og overlistet Mignolet igjen.

Det så lenge ut til å bli den avgjørende scoringen — men på overtid dukket Joe Allen opp og reddet 3-3 for Liverpool.

Innbytter Christian Benteke vant en nøkkelduell for Liverpool - og ballen spratt ned til Allen - også han en innbytter. Midtbanespilleren bredsidet ballen inn, og Liverpool hadde dermed blitt belønnet etter en imponerende kraftanstrengelse.

Jürgen Klopps mannskap har imidlertid fortsatt et godt stykke opp til fjerdeplassen, nærmere bestemt fem poeng, etter denne rundens midtukekamper.

Hekta på Premier League? Da anbefaler vi disse sakene:

 • Gerrard snakker ut: - Var på vei mot selvmordsvakt
Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Liverpool FC
 4. Arsenal FC

Premier League

SVUTMP
1Chelsea1410313362733
2Manchester City1410222982132
3Liverpool1494143123131
4West Ham United147342517824
5Arsenal137241517-223
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Ber om tips etter trafikkuhell i Hillevåg

 2. 106 nye er smittet i Stavanger

 3. Økonomer: Vinteren blir trolig rådyr – du bør stramme inn nå

 4. Helseministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munnbindpåbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etterfølgelse

 5. Disse korona­reglene gjelder nå

 6. Usikker tilstand på Folken-bygget