Utenlandsk motstand skal gi bedre oppkjøring for AaFK

Trond Fredriksen håper AaFK klarer å lokke flere utenlandske lag til å spille treningskamper i fremtiden. I dag spiller AaFK mot finske SJK.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Etter å ha spilt treningskamper mot Brattvåg og Hødd, blir det fire kamper på rad mot utenlandske lag for AaFK. Første er den finske klubben Seinäjoki Jalkapallokerho (SJK), som er regjerende seriemestere.

– Jeg har sett på en midtstopper der tidligere, så jeg har et lite inntrykk av laget. Jeg har også sett dem litt på video da vi vurderte midtstopperen. Men jeg synes det er vanskelig å si noe om nivået på laget, sier Trond Fredriksen.

Se kampen DIREKTE på smp.no øverst i denne saken. Sendingen starter kl.15.50.

Stiftet i 2007

Laget kommer fra byen Seinäjoki, som er stedet der Tero Mäntylä kommer fra. SJK ble stiftet i 2007 etter en sammenslåing av klubbene TP-Seinäjoki og Sepsi-78. – Det er et gjerrig lag som slapp inn lite mål i fjor, og som kommer til å gi oss god motstand. Jeg vet det har mistet noen spillere siden de ble seriemestere, sier AaFK-treneren.

Les også

Slik starter AaFK mot SJK

Fire på rad med utenlandsk motstand

Etter kampen mot SJK venter svenske Djurgården i Stockholm om ei uke. På Malta skal laget spille to kamper mot utenlandsk motstand. Det ene laget kan bli Hibernians, som ligger på andreplass i den maltesiske ligaen. Det ligger an til sveitsisk motstand i den andre kampen.

– Det å få møte en annen type motstand enn de vanlige lagene fra Norge, gir en mer seriekamplik situasjon i garderoben. Det pirrer litt ekstra når vi ikke vet helt hva som møter oss, enn det ville gjort mot et lag du vet «alt» om, sier Fredriksen.

Forsøkte seg på flere klubber

Derfor har AaFK gjort flere forsøk på å lokke utenlandske lag til Ålesund.

– Vi lykkes nesten med en avtale med Djurgården om at de skulle komme hit, men nå håper jeg vi får en avtale som gjør at de kommer neste år. Vi hadde også en fin dialog med Hammarby, men det passet ikke for dem i år. Derfor var det fint å få SJK hit, og det blir spennende med Djurgården på bortebane.

PS: Mäntylä er skadet og må stå over kampen, mens Leke James ikke er kampklar. Carl Björk er usikker på grunn av sjukdom. Mäntylä kommer innom smp.nos studio for å fortelle om det finske laget.

Se kampen DIREKTE på smp.no øverst i denne saken. Sendingen starter kl.15.50.

Publisert: