Haaland lovprist og irettesatt av Guardiola etter hat tricket mot United

ETIHAD STADIUM (VG) (Manchester City - Manchester United 6–3) Ifølge Pep Guardiola (51) har Erling Braut Haaland (22) et medfødt talent som gjør ham til en målmaskin.

Publisert: Publisert:

Manchester City-manageren er samtidig ikke glad for en uttalelse nordmannen kom med for to uker siden. Etter å ha fått et kritisk spørsmål om hvordan det var å ha relativt få ballberøringer i kamper, kontret Haaland med følgende svar til beIN Sports:

– Min drøm er å være nær ballen fem ganger og score fem mål. Det er min største drøm.

Det syntes ikke Guardiola noe om, forteller suksesstreneren etter målshowet mot United.

– Han har sagt at han drømte om å score fem mål på fem touch. Jeg liker ikke det. Han ble fotballspiller for å score mål, men jeg liker at han er en del av spillet.

Les også: Haaland ydmyket United

GLISTE: Pep Guardiola likte det han så av Haaland og lagkameratene mot United.

Mot Bournemouth i august hadde Haaland bare åtte involveringer. I søndagens 6–3-seier over United hadde spissen 35 touch. Tre av dem endte i nettet, mens to var målgivende pasninger til Phil Foden (22).

Ingen har noen gang tidligere scoret tre hat trick på de åtte første Premier League-kampene sine. Ifølge Sky Sports hadde Michael Owen (42) den forrige rekorden – og han brukte 48 matcher for Liverpool på bragden.

Ingen er heller i nærheten av Haaland på toppscorerlisten denne sesongen. Jærbuens 14 mål er dobbelt så mange som nummer to på listen, Tottenhams Harry Kane.

– Kvaliteten vi har offensivt, utgjør forskjellen, sier Guardiola.

– Det Erling gjør for oss, har han tidligere gjort i Norge, Østerrike og Tyskland. Det er realiteten. Kvaliteten vi har ved siden av ham, hjelper han å score mål. Jeg har heller ikke lært ham dette. Erling har et utrolig instinkt for å vite hvor og når ballen kommer foran mål, og han har det fra moren og faren. Han er født med det.

MÅLKONGE: Erling Braut Haaland har fått en spesiell posisjon i Fotball-England.

Haaland fikk søndag aldri svart på uttalelsen Guardiola kom med på pressekonferansen etter matchen, men jærbuen har flere ganger fortalt om sin beundring for treneren.

Følelsen er gjensidig. City-sjefen har fortalt at han nærmest er forelsket i Haaland. Overfor Viaplay uttrykte nordmannen også begeistring for måten laget spilte på mot United.

– Det er sånn det skal være i kamper som dette. Du merker det fra første sekund – at det var trøkk i dag. Er det noe bedre enn dette her? Nei, det er vel egentlig ikke det, sier Haaland og smiler.

– Det er selvfølgelig stort, forteller 22-åringen i dette intervjuet:

Onsdag kveld skal Haaland i aksjon igjen. Da kommer FC København til Manchester, og Champions League-hymnen vil runge utover Etihad Stadium før avspark.

Et spørsmål er om Haaland starter oppgjøret eller blir hvilt. City har vunnet de to første kampene i gruppespillet.

– Han vil få pauser. Vi har kamp hver tredje dag. Men vi er heldige. Forrige sesong kunne han ikke spille i mange kamper for Dortmund. Han var skadet hele tiden. Her har vi utrolig gode fysioterapeuter som hjelper både med hendene og kunnskapen. Det er fantastisk for oss, sier Guardiola.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk