Tratnik sterkest på kupert Giro-etappe

Bahrain McLaren-rytteren Jan Tratnik tok sin første etappeseier i en Grand Tour da han tirsdag vant 16. etappe i Giro d'Italia etter å ha ligget i brudd lenge.

Dette bildet er tatt under dagens etappe.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Dermed ble det en stor dag for sloveneren, som ble tatt igjen av Ben O'Connor få kilometer før mål, men likevel klarte å parkere NTT-rytteren på slutten.

O'Connor måtte gi slipp på slutten og kom i mål sju sekunder bak Tratnik. Et drøyt minutt senere kom en rekke andre bruddryttere i mål, med Tratniks lagkamerat Enrico Battaglin på 3.-plassen.

Underveis på den kuperte etappen fra Udine til San Daniele Del Friuli gikk det et stort brudd der snaut 30 ryttere kom seg med.

Ruben Guerreiro fra EF-laget forsøkte seg på et solobrudd, men ble tatt igjen av Tratnik og Manuele Boaro før han senere måtte gi slipp på de to utfordrerne. 40 kilometer før mål stakk Tratnik også ifra Boaro, og han opparbeidet seg raskt en ledelse på om lag 40 sekunder.

O'Connor tok ham igjen akkurat på toppen av tirsdagens siste stigning, men det lyktes likevel Tratnik å vinne for første gang i et av sykkelsportens tre store etapperitt.

Publisert:
  1. Giro d'Italia

Mest lest akkurat nå

  1. I Sandnes har de allerede bygget stort. Der hagler lovordene

  2. Color Line innstiller alle seilinger

  3. Korvetten AS begjært konkurs

  4. Klar oppfordring fra de voksne: Ta russetiden tilbake!

  5. 38-åring tiltalt for vold mot gutt etter ring-på-spring

  6. Han varslet om et sikker­hets­problem – det var jobben hans. Da fikk han spar­ken i Dala­ne Kraft