Barcelonas mektige leder trakk seg. Samtidig slapp han en annen stor nyhet.

Josep Maria Bartomeu trakk seg tirsdag som president i fotballklubben Barcelona. Han har vært i en bitter konflikt med Lionel Messi.

Josep Maria Bartomeu.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Bartomeu og hele styret gikk av etter å ha kommet under knallhardt press fra misfornøyde tilhengere og klubbmedlemmer, men på sin siste pressekonferanse slapp han en bombe ved å si at klubben har takket ja til å spille i en ny europeisk superliga.

– Jeg kan gi dere noen ekstraordinære nyheter. I går godtok vi et tilbud om å delta i en fremtidig europeisk superliga som vil garantere klubbens økonomiske stabilitet, sa Bartomeu etter først å ha bekjentgjort sin avgang.

Det ble nylig kjent at det igjen er planer om å etablere en slik liga for Europas største klubber. Den skal ikke gå på bekostning av hjemlig seriespill, men klubbene skal ikke lenger delta i mesterligaen dersom den nye superligaen blir en realitet.

La Liga-president Javier Tebas har slaktet superligaplanene, og han var raskt ute med en reaksjon på Twitter:

– Dessverre har Bartomeu på sin siste dag offentliggjort deltakelse i en fantomturnering som ville ødelegge Barcelona. Dermed understreket han sin uvitenhet om fotballindustrien, skrev han.

 • Les mer om superligaen her: Storklubbenes milliardplaner skaper splid

Mistillit

Forrige måned ble det samlet inn 20.000 underskrifter fra Barcelona-medlemmer som ønsket Bartomeus avgang, og dermed var det duket for et formelt mistillitsvotum.

Der måtte to tredjedeler av klubbens om lag 150.000 medlemmer vende tommelen ned for å tvinge Bartomeu til å gå av. Tirsdag kastet han kortene før det gikk så langt.

I tillegg til krangelen med Messi, som i sommer krevet å forlate klubben han har spilt for hele karrieren, har Bartomeu fått kritikk for at klubbens økonomi er forverret. Resultatene på banen har heller ikke vært etter forventningene.

– Måtte bli

Det var allerede klart at Bartomeu ikke ville stille til gjenvalg i mars, men allerede tirsdag var hans tid som klubbpresident over, dagen før mesterligakampen mot Juventus. Lørdag tapte Barcelona hjemme for Real Madrid i El Clásico, og laget er på 12.-plass i La Liga.

– Det ville vært enkelt å trekke seg etter mesterligatapet for Bayern München i august, men vi måtte sikre klubbens fremtid i en uviss tid med en pågående pandemi, sa Bartomeu tirsdag.

– Vi kunne ikke bare overlate klubben i andres hender. Hvem skulle finne ny trener eller kjøpe nye spillere? Hvem skulle sikre at Messi ble? Hvem skulle sørge for å redusere lønnsutgiftene? Som styre var vi tvunget til å bli og gjøre den jobben.

Les også

 1. Messi forteller om drama: – Hele familien begynte å gråte

 2. Messi med stikk til Barcelona-ledelsen etter lagkameratens tårevåte avskjed

Publisert:
 1. FC Barcelona

Mest lest akkurat nå

 1. Slottet i Sirdal åpner i høstferien

 2. Bonde må i fengsel: De nyfødte lammene lå på våt møkk

 3. Riksrevisoren kan ikke granske pendlerbolig-saken: – Det kan vi takke Stortingets presidentskap for

 4. Neste uke flyttes koronavaksineringen i Stavanger

 5. Toppscorer for gammel storhet - vil senke klubben som ikke ga ham sjansen

 6. Meteorologen: – Pakk ned tram­polinen. Det meldes liten storm