Lang vei til verdenscup for Sivert Wiig

Sivert Wiig drømmer om å få en verdenscupsjanse i vinter, men de stadig mer omfattende konsekvensene av koronapandemien gjør nåløyet uvanlig trangt.

Sivert Wiig viser muskler i langrennssporet, men opplever sterkere konkurranse om de norske plassene i verdenscupen som en følge av korona.
  • Stian Grythaugen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Forrige fredag røk Gjesdal-løperen ut i semifinalen under norgescupsprinten på Sjusjøen. Dit kom han blant annet etter en forrykende prolog der han kun hadde landslagsløper Sindre Bjørnestad Skar foran seg.

Rennet på Sjusjøen erstattet verdenscuprennet som skulle gått på Lillehammer. Det er utsatt som følge av viruspandemien. Wiig hadde et håp om å få sjansen der med en forrykende sesongstart.

Nå må han vente, og ventetiden kan bli lang. Forrige uke besluttet langrennsledelsen at Norge ikke sender løpere til de kommende verdenscuprennene i Davos og Dresden. Kanskje går også Tour de Ski uten Norge.

Når norske løpere eventuelt dukker opp i verdenscupen igjen over nyttår, blir kampen om plassene i den norske troppen knivskarp. Konkurransesugne landslagsløpere vil naturligvis stå først i køen. For Wiig og de nest beste synes veien nå litt ekstra lang.

– Ja, den er nok det. Jeg må gå fort i NM skal man få noen sjanser, sier Gjesdal-løperen til Aftenbladet.

Kollen-drøm

Han trekker fram verdenscupsprinten i Holmenkollen som et naturlig siktemål.

– Ja, helt klart. Og hvis det blir noe av det utsatte verdenscuprennet på Lillehammer, kan det være en mulighet, sier Wiig.

På kort sikt handler det for Gjesdal-løperen om å finne renn der han kan vise form. Norgescuprennet på Lygna i begynnelsen av januar kan bli neste litt større oppgave.

– Det blir vel mest sannsynlig det. Jeg skal kanskje gå noe lokalt hjemme, for eksempel nyttårsrennet i Sirdal, men ingen store renn, sier Wiig.

Det reduserte renntilbudet i vinter får også andre konsekvenser for 23-åringen. Lørdag og søndag er det distanserenn på Sjusjøen. Der får ikke Wiig gå. Han har ikke FIS-poeng til det. Startfeltet er redusert av koronahensyn.

– Jeg skulle helst gått noen FIS-renn i tiden som kommer, for å få ned poengene sånn at jeg får sjansen til å gå distanserenn i norgescupen også. Men det er ikke så mange av dem, så det er vanskelig, medgir han.

Må gjøre jobben

På spørsmål om det er vrient å holde motivasjonen oppe i annerledes-sesongen 2020/21, svarer Wiig:

– Det er jo litt det, men vi må bare gjøre jobben og stille så godt som mulig forberedt i de rennene vi får sjansen til å gå.

Fredag fikk han igjen bevist at han hevder seg blant Norges raskeste langrennsløpere. Andreplassen i prologen og semifinaleplass var solid.

Under sesongåpningen på Beitostølen viste han også muskler. Da var sprinten i klassisk stil.

– Hele karrieren har jeg vært best i klassisk sprint, men nå har jeg følt meg sterkere i skøyting enn klassisk i hele treningssesongen. Jeg er kanskje hakket sterkere i klassisk ennå, men jeg føler ikke jeg er langt unna i skøyting, sier Wiig.

Publisert:
  1. Langrenn
  2. Gjesdal

Mest lest akkurat nå

  1. Helikopter stran­det på Kross­moen

  2. Trøbbel for lokalt lag – framtiden står i fare

  3. Valgte Bryne – vraket moderklubben

  4. Trafikkulykke mellom bil og sykkel på Kampen

  5. Jacobsen-familien dro inn 208 millioner - tar 75 millioner i utbytte

  6. Endret tankegang og ble kvitt fedmen. Dette er ekspertens fem trinn for varig vektnedgang