Bare dager etter at han kom til byen, endte Adam (25) ensom og alene i leiligheten

Koronaisolasjon i et nytt land og langtidsskade. TIL-spilleren Adam Örn Arnarsons 2020 var mildt sagt utfordrende.

TILBAKE: Adam Örn Arnarson har hatt et tøft halvår i TIL, men er innstilt på å kjempe seg tilbake.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:

Islandske Arnarson (25) ble Simo Valakaris siste signering, før finnen måtte forlate TIL-jobben i april 2020. Og ble etter hvert Gutans eneste utenlandske spiller i opprykkssesongen. Han ble hentet til Marbella i Spania, kort tid før Norge koronastengte i mars.

Da sesongen kom i gang i juli var han fast inne i startoppstillingen og markerte seg med en vanvittig scoring allerede i andre serierunde i sesongens første bortekamp i 2–0-seieren mot Kongsvinger.

Men etter 2–2-kampen mot Sogndal 24. august var sesongen over for islendingen. Han kom aldri tilbake i 2020, men etter fem uker på Island er han nå på plass i Tromsø for å forsøke og spille seg tilbake på en plass på laget.

TIL har hentet unge Tomas Olai Totland (21) som er antatt å gå rett inn i førsteelleveren og Gaute Helstrup har uttalt at Arnarson er i en utfordrerposisjon på laget, en helt annen rolle enn hva var tilfellet i fjor sommer.

Islendingen innrømmer at det har vært fem tunge måneder.

– Det har vært veldig vanskelig, spesielt mentalt. Det har vært så mye opp og ned. En dag er jeg bedre, så trener man, men dagen etterpå så har man vondt igjen. Det har vært mye sånn at jeg tror jeg er klar, og så kommer det tilbake, så det har vært veldig tøft mentalt, sier Adam Örn Arnarson til iTromsø.

– Veldig tøft

TIL fikk en meget god start på sesongen med åtte strake seiere, og Arnarson var en stor del av den solide sesongstarten. Men to tredjedeler av sesongen måtte Arnarson se fra sidelinjen.

– Det hjalp at laget gjorde det bra mens jeg var skadet, men det er vanskelig å sitte å se laget spille kamp etter kamp og ikke kunne delta og hjelpe laget. Det har vært veldig tøft, sier 25-åringen.

Etter fem uker på Island, håper Arnarson han nå kan komme tilbake i godt gammelt slag.

– Det siste året har jeg kun vært i Tromsø. Så var det ferie med fem uker på Island, men jeg brukte tiden der bare til å jobbe med fysio, så jeg hadde egentlig ikke ferie. Det var to timer om dagen med en fysio og trene å gjøre øvelser for å få det bedre. Det er bedre nå, men jeg kjenner det litt fortsatt, så jeg er litt usikker, men det har vært positive to første dager, så jeg håper det fortsetter, sier Arnarson.

FOR FULLT: Adam Örn Arnarson i aksjon på årets første TIL-trening mot Tobias Hafstad. De første øktene har islendingen vært med for fullt.

Hans første sesong i Tromsø ble tøff da han måtte bo alene og verden stengte ned. Men utenfor banen takker han samboerskapet med lagkamerat Lars Sætra. Og til tross for skadekomplikasjonene, har han funnet seg godt til rette i spillergruppen.

– Jeg bodde med Lars i starten, men da alt stengte ned dro han til Oslo og jeg var helt alene. Men senere fant jeg meg en egen leilighet, og da ble det mye lettere. Nå har faktisk Lars Sætra flyttet inn og jeg har ikke vært så mye alene og vært mye med Jostein (Gundersen), Lasse (Nilsen) og guttene mye utenom trening. Det har hjulpet meg veldig mye og ikke være alene hele dagen. Nå bor jeg med Lars og guttene på laget er veldig flinke til å ta meg med og gjøre ting utenom trening. Vi har vært i samme kohort, så det har hjulpet meg mye.

Må trene det bort

Arnarson kan fortelle om en komplisert skade som han nå må trene seg helt frisk fra.

– Siste delen nå handler om å trene det helt bort. Det jeg har vært plaget med er senen som går opp i festet i rumpen og setemusklene der. Når det gjør vondt der, blir det inflammasjon i hele området og ned i hamstringen, så det har vært mye å jobbe med. Ikke bare den ene muskelen, men jeg har måttet jobbe med hele hamstringen, setemusklene, hoften og ryggen. Det har ikke bare vært et steg jeg har måttet forbedre, så det har vært mye jobb i gymmen, sier Adam Örn Arnarson.

Etter en positiv start på 2021, håper Arnarson han nå kan kjempe seg tilbake til en plass på laget, selv med en ny utfordrer på backplassen.

– Jeg håper å være i form og klar til sesongstart. Jeg ser frem til det og tror på det. At man henter nye spillere, slik er fotballen. Jeg var mye skadet sist sesong, og det er vanlig når man kommer til Eliteserien, at man har en større og bredere tropp og større konkurranse i laget. Ikke bare for meg, men for alle, er det vanlig å ha konkurranse på plassene. Det tror jeg bare er bra, og jeg skal kjempe og krige for plassen. Vi har mange gode vingbacker, nå også med Tomas (Olai Totland) som kommer inn, sier Arnarson.

Publisert:
 1. Tromsø IL
 2. Island

Mest lest akkurat nå

 1. For 30 år siden skremte denne gjengen vannet av foreldre og rektorer i Sandnes

 2. Slik så det ut ved Vålandstårnet i kveld

 3. Kommuuuuuuuuuuuuunen!

 4. Avhørte vitner kan ha husket feil

 5. Stor test av 15 brød: To får toppkarakter

 6. Bygget Norges billigste sykkel- og gangsti, helt uten byråkrati