Charles Leclerc økte VM-ledelsen etter Verstappen-smell: – «Max» uflaks

Ferraris Charles Leclerc (24) var aldri truet «Down Under». Nå har han en enorm luke ned til rivalen Max Verstappen i VM-sammendraget, som måtte se bilen sin ta fyr midt i løpet.

DRAMATISK: Det begynte tilsynelatende å brenne i bilen til Max Verstappen (t.v.) på den 39. runden av Australias Grand Prix. Da lå han på 2. plass bak Charles Leclerc.
Publisert: Publisert:

– Dette var åpenbart bare det tredje løpet, men vi har en veldig sterk bil, og jeg håper vi kan fortsette i samme stil. Hvis vi klarer det har vi åpenbart sjanser til å vinne VM-tittelen – og det får meg til å smile, sier Charles Leclerc i vinnerintervjuet, med et stort smil om munnen.

Han tok 26 nye poeng i Australias Grand Prix etter et plettfritt gjennomført løp, og har nå totalt 71 poeng. Verstappen måtte igjen bryte løpet med biltrøbbel og står med totalt 25 poeng (6. plass).

– Jeg lukter noe rar væske, sa Max Verstappen på lagradioen midtveis, og fikk beskjed om å stoppe bilen med en gang.

Hjelpemannskap kom stormende til med brannslukkingsapparat, og nederlenderen kom seg raskt ut av bilen.

– Jeg vet ikke hva som er feil. Vi må undersøke det nærmere. Nok en dårlig dag, sier Verstappen til Viaplay.

Det er andre gang Verstappen må bryte denne sesongen. I sesongåpningen i Bahrain var det en mystisk feil som gjorde at begge Red Bull-bilene måtte gi opp mot slutten av løpet.

– Det er «Max» uflaks, sier racingfører Pål Varhaug i Viaplay-studio.

– Samtidig må Red Bull finne ut hva som er feil med bilen nå. Hvis de fortsetter sånn har de ikke sjans i sammendraget, sier han.

FERRARI TIL TOPPS: Charles Leclerc fra Monaco tok sin andre seier for sesongen, og økte ledelsen i sammendraget.

Alle visste at starten kom til å bli viktig da Formel 1-sirkuset returnerte til Australia for første gang siden før coronapandemien.

Det visste spesielt Max Verstappen – som havnet bak rival Charles Leclerc i kvalifiseringen lørdag.

Men monegaskeren gjorde alt perfekt da de fem lysene slukket i Melbourne på Albert Park, en bane som har blitt rekonstruert siden sist for å være mer forbikjøringsvennlig.

DUELLEN: Det kan virke som at dette blir årets VM-duell, Charles Leclerc mot Max Verstappen, hvis sistnevnte får orden på bilen.

Leclercs lagkamerat Carlos Sainz måtte veive det hvite flagget allerede på tredje runde da han ble tvunget ut på gresset mellom to svinger, mistet festet, og snurret over veibanen ut i grusen på motsatt side.

– Kan de dytte meg ut på banen igjen? spurte Sainz.

Men Ferrari-føreren måtte skru av motoren og ta den tunge turen tilbake i depotet.

Max Verstappen klarte dog ikke dra nytte av omstarten etter sikkerhetsbilen heller, og måtte se Leclerc stikke lenger og lenger fra.

– Avstanden mellom Leclerc og Verstappen er overraskende stor, sa Viaplay-ekspert Stein Pettersen.

Etter at Sebastian Vettel krasjet i en uvant Aston Martin-bil ble det en ny omstart, men igjen holdt Leclerc nederlenderen bak seg.

Leclerc og Verstappen har duellert hardt tidligere:

Etter at Verstappen måtte bryte var det ingen som reelt kunne true Leclerc. Han vant med en stor luke ned til Sergio Perez.

– Ærlig talt, for en bil! Jeg gjorde jo jobben, men det hadde ikke vært mulig uten den bilen. Jeg er så utrolig glad, det er fantastisk å vinne her, sier Leclerc, som klarte en såkalt «Grand Slam» denne helgen: Kvalik-seier, beste rundetid, og ledelse fra start til mål.

George Russell, som tok 3.-plassen, er nå nest best i sammendraget med 37 poeng.

Topp 10 i Australia GP:

  1. Charles Leclerc
  2. Sergio Perez
  3. George Russell
  4. Lewis Hamilton
  5. Lando Norris
  6. Daniel Ricciardo
  7. Esteban Ocon
  8. Valtteri Bottas
  9. Pierre Gasly
  10. Alex Albon

Nå venter «Ferrari-banen» Imola i Italia om to uker. Dét blir en folkefest.

Publisert: