Dobbelt norsk i hoppkvalifiseringen – Lindvik og Johansson på topp

Marius Lindvik knep 1.-plassen foran Robert Johansson i lørdagenshoppkvalifisering i Beijing-OL. Halvor Egner Granerud er også klar for OL-rennet søndag.

I SVEVET: Marius Lindvik og resten av hopp-gutta gjorde ingen feil i hopp-kvalifiseringen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

50 av 53 utøvere ville kvalifisere seg til konkurransen i normal bakke, og dermed var det aldri noe spørsmål om Lindvik, Johansson og Trondheimsbosatte Granerud skulle gå trygt videre.

Robert Johansson hoppet 103 meter og gikk i ledelsen med elleve hoppere igjen på toppen av bakken. Med minst mulig margin endte han 0,1 poeng bak Lindvik, som vant kvalifiseringen med et hopp på 100,5 meter.

– Det var veldig deilig. Det var det beste hoppet mitt så langt, sa Lindvik til Discovery Plus om kvalifiseringsseieren.

Les også

Når Helena forteller om det lange hoppet, himler de med øynene. - Det er nesten litt flaut

Johansson imponerte

Johansson presterte også det beste han har fått til hittil i OL. Han var best av de norske i prøveomgangen før kvalifiseringen.

– Jeg føler jeg klarer å slappe av og holde fokus på det jeg skal. Jeg kjenner at kvalifiseringshoppet er det beste så langt, og så fortsetter jeg å få til de tingene jeg har øvd på i tilløpet. Det lover godt, sa Johansson.

Norge viser at de for alvor er med i kampen om gull og medaljer i søndagens renn.

Les også

Johaug gråt over avdød støttespiller: - Jeg gikk for alle sammen i dag

Granerud skuffet

Granerud, som hoppet etter Lindvik, skuffet i kvalifiseringen med et hopp på 90 meter. Det holdt til 28.-plass.

Ukrainske Anton Korsjuk, tsjekkiske Filip Sakala og det kinesiske hjemmehåpet Song Qiwu klarte ikke å kvalifisere seg.

Johann Forfang og Daniel-André Tande var ikke med etter å ha blitt koronasmittet like før OL. Begge testet negativt fredag og kan muligens sette kursen for Beijing-OL allerede i løpet av helgen. De håper på å rekke kvalifiseringen til storbakkerennet neste fredag.

Publisert: