Kristoffersen sviktet i finaleomgangen. Men en annen nordmann steg opp på pallen.

Henrik Kristoffersen og Leif Kristian Nestvold-Haugen lå begge på skuddhold til seieren, men det var bare sistnevnte som holdt trykket oppe i annenomgang.

Leif Kristian Nestvold-Haugen slo til med en ny pallplass i storslalåm. Foto: Marco Trovati / AP

  • Sebastian Backe Eriksen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Kristoffersen var den som lå nærmest lederen Loïc Meillard, men nordmannen sviktet i annenomgang.

Det norske alpinesset tapte hele veien og kom i mål hele 79 hundredeler bak Alexis Pinturault, som kjørte seg opp fra fjerdeplass til seier.

Leif Kristian Nestvold-Haugen lå som nummer tre etter første omgang, og gjorde nok en gang en god konkurranse.

Det holdt til en tredjeplass for nordmannen, som til slutt var 24 hundredeler bak vinneren Pinturault.

– Det er så gledelig med en ny pallplass for Leif Kristian Nestvold-Haugen. Fortsetter å levere stabilt i verdenstoppen i storslalåm, sa NRK-kommentator Thomas Lerdahl.

Fartskjører Aleksander Aamodt Kilde imponerte også stort i Tyskland. Han var nummer åtte etter førsteomgang, og leverte meget godt også i finaleomgangen.

Så godt kjørte Kilde at han kjørte seg helt opp til to plasser og tok med seg verdifulle poeng i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Lucas Bråthen ble nummer 19 til slutt, mens Fabien Wilknes Solheim beholdt 26.-plassen fra den første omgangen.

Henrik Kristoffersen endte som nummer syv i Garmisch-Partenkirchen etter en svak finaleomgang. Foto: Alessandro Trovati / AP

Jevn førsteomgang

Henrik Kristoffersen jaktet sin andre strake verdenscupseier og var den største favoritten foran søndagens storslalåmrenn i Garmisch-Partenkirchen.

Fra startnummer seks skulle han bryne seg på ledertiden til sveitsiske Loïc Meillard. Kristoffersen hadde grønne tider hele veien, men i mål var han altså åtte hundredeler bak Meillard.

Tre startnumre etter startet Leif Kristian Nestvold-Haugen. Han ville ikke være så mye dårligere enn landsmannen og kjørte inn til en tredjeplass, 13 hundredeler bak ledende Meillard.

Det var i det hele tatt ekstremt tett i toppen av resultatlisten etter at alle hadde kjørt ned bakken første gang. Fra Meillard og ned til femtemann Zan Kranjec, skilte det kun 22 hundredeler før finaleomgangen.

Ellers var det noe blandet innsats blant de resterende nordmennene i førsteomgang. Aleksander Aamodt Kilde leverte strålende og la seg på en overraskende åttendeplass.

Årets komet Lucas Bråthen og Fabien Wilknes Solheim kom også med til den andre omgangen, mens Timon Haugen kom på et senere startnummer og klarte ikke å ta seg inn blant de 30 beste.

Publisert:
  1. Alpint
  2. Leif Kristian Nestvold-Haugen
  3. Henrik Kristoffersen

Mest lest akkurat nå

  1. Soppen vokste ut av huset, og sam­boeren sa stopp. Men det var bare begynnelsen

  2. Natten for politiet: butikkinnbrudd, ruskjøring og biljakt

  3. Som barn visste hun at hun skulle i kloster

  4. Ingen løsning i lønnsoppgjøret ennå – ansatte skal møte på jobb som planlagt

  5. Naudetatane har 14 i karantene etter Skurve-ulukka: – Burde fått tilbod om vaksine

  6. Økt smitte på Gosen skole, 80 personer må i karantene