Sandviken tapte åpningskampen: – Får som fortjent

Alt lå til rette for en strålende åpning av Toppserien. Men Sandviken fikk en tung start på årets sesong.

SKUFFET: Lisa Naalsund og Sandviken fikk aldri den forløsende scoringen hjemme mot Røa.
  • Truls Fenre
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Sandviken – Røa 0–2

STEMMEMYREN: Etter en tam førsteomgang gikk Sandviken offensivt ut etter pause. Ti minutter ut i omgangen var det likevel Røa som gikk opp i ledelsen. Hjemmelaget klarte aldri å slå tilbake.

– Av og til får man litt som fortjent. Jeg synes de er litt bedre enn oss i begge boksene. Det er litt der kampen avgjøres, oppsummerer Sandviken-trener Patrik Hansson etter kampen.

Les også

Disse talentene bør du se opp for i Toppserien denne sesongen

Sandviken slet med å få spillet til å sitte i første omgang og skapte kun én målsjanse. Hansson mener det skyldtes nerver, og avviser at mange nysigneringer gjør at laget trenger tid til å sette spillet.

– Det skal vi være ferdig med for lenge siden. Det går på at vi ikke er helt de vi skal i første omgang. Vi er på 70–80 prosent, og det holder ikke i Toppserien.

Vil utfordre LSK

LSK Kvinner har vunnet Toppserien fem år på rad og er selvskrevne favoritter foran årets sesong. Hansson er positivt til at Sandviken skal kunne utfordre gultrøyene på sikt.

– Vi må jobbe hver uke for å bli bedre og bedre. Det er den eneste måten vi kan gjøre det på. Vi har en ny gruppe og vi skal utvikle oss. Til slutt skal vi være så bra at vi kan ta opp fighten med dem.

– Må gi mer guts

Maria Brochmann er én Sandvikens seks signeringer i vinter. Den tidligere Arna-Bjørnar-kapteinen er tydelig på at det de presterte på Stemmemyren ikke var godt nok.

– Vi er skuffet. Vi leverer ikke optimalt i dag og da vinner vi heller ikke fotballkampen. Vi må gå ut med mer guts enn det vi klarer å ha utpå der i dag.

Hun føler hun og de andre nykommerne har fått nok tid til å spille seg inn i laget.

– I dag handler det om at vi har litt høye skuldre. Vi gjør det vanskelig for oss selv.

MÅLLØS: Kennya Cordner og Sandviken slet med å spille seg til de store målsjansene, spesielt første omgang.

Nysigneringer fra start

Ti minutter før kampstart forsvant skylaget over Stemmemyren, og alt lå til rette for en strålende start på Toppserien 2019.

Sandviken stilte med hele seks nye spillere i startelleveren. Cecilie Kvamme, Ingrid Stenevik, Lisa Naalsund, Amalie Eikeland og Maria Brochmann, som alle var Arna-Bjørnar-spillere forrige sesong, fikk tillit fra start. I tillegg gled landslagsback Ingrid Ryland (hentet fra Djurgården) rett inn på laget.

Rolig åpning

Begge lagene åpnet forsiktig og slet med å spille seg til målsjanser. Røa hadde initiativet de første 20 minuttene, før Sandviken spilte seg inn i kampen. Likevel fikk de ikke samspillet til å stemme, spesielt på siste tredel.

Etter at Sandviken hadde opprettholdt trykket fra start etter pause, satt ballen plutselig i nettet i motsatt ende, elleve minutter inn i omgangen. Ragne Svastuen ble tredd gjennom på et vakkert bueløp og gjorde ingen feil alene med keeper: Først driblet hun seg elegant forbi, før hun satt ballen kontrollert i det tomme buret.

Les også

Stine Hovland (28) har to mål i år: VM-plass og medalje med Sandviken

Utligningen kom aldri

Sandviken svarte med å sette trykk på Røa, men de virkelig store målsjansene uteble. Til tross for et voldsomt press de fem siste minuttene fikk hjemmelaget aldri satt inn den forløsende utligningen. På overtid fjernet Røa all tvil da Synne Jensen chippet ballen over keeper og i mål.

Publisert:
  1. IL Sandviken
  2. Toppserien
  3. Ingrid Ryland

Mest lest akkurat nå

  1. Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt

  2. Uthengt som voldtektsmenn: - Hun har tatt navnene våre og puttet dem ned i gjørmen

  3. Dei sat i baksetet då foreldra døydde

  4. Førstemann til mølla-prinsippet skaper både sinne og tårer for skuffede badegjester

  5. Kulturlivet er ikkje stengt. Men lørdag kveld var det heilt tomt

  6. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er koronasmittet