Real Madrids president: – Benitez har vår fulle støtte

Rafael Benitez (55) får fortsette etter El Clásico-fiaskoen.

Real Madrid-manager Rafa Benitez hilser på Barcelonas manager Luis Enrique før lørdagens El Clásico.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Lørdag kveld ble Real Madrid ydmyket av Barcelona foran egne supportere. Misnøyen blant supporterne på Santagio Bernabéu bredte seg ettersom målene rant inn bak Keylor Navas i Real Madrid-målet.

Til slutt sto det Real Madrid 0 — Barcelona 4. Fra tribunen var det pipekonsert. Flere ropte på klubbpresident Florentino Pérez' avgang.

Mandag kveld møtte president Florentino Pérez pressen i etterkant av et styremøtet der Real Madrids sportslig situasjon ble drøftet.

– Sikker på at Benitez vil lykkes

Florentino Pérez, her sammen med Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo, brukte store deler av mandagens pressekonferanse på å refse den spanske pressen.

– Jeg står her fremfor dere etter styremøtet. Vi har analysert den sportslige situasjonen. Og vi ønsker å si at Rafa Benitez har vår fulle støtte, sier klubbens mektige president Florentino Pérez.– Han er vår trener.Rafa har nettopp startet denne jobben og han må få lov til å fortsette. Jeg er sikker på at han vil lykkes, sier presidenten.

– Jeg forstår reaksjonen til supporterne. Jeg tror ikke det pågår en kampanje mot meg. Jeg kan bare si at jeg respekterer fansens støtte til å uttrykke sin misnøye, sier Pérez.

Flere journalister påpekte på pressekonferansen at ytringene fra presidenten hadde klare likhetstrekk med det Pérez sa i mars. Da uttalte presidenten av daværende manager Carlo Ancelotti hadde styrets fulle støtte. Tre måneder senere fikk han sparken.

Også i desember 2013 uttalte Pérez at José Mourinho hadde full tillit. Fem måneder etterpå fikk også portugiseren sparken.

– Det stemmer ikke at det er likhetstrekk, sier Pérez nå.

– Du vet ikke hvor du jobber i fremtiden, du heller. Ingen kan se inn i fremtiden, forklarer Real-presidenten.

Ronaldo skal ha gitt klubben ultimatum

I dagene etter El Clásico-fiaskoen har det vært oppvask-stemning i Real Madrid-leiren. Både Pérez og trener Rafael Benítez merker presset.

Både Fox Sports og den italienske storavisen La Gazzetta Dello Sport melder at Ronaldo etter kampen kom med et ultimatum til Pérez, ifølge den spanske Madrid-avisen AS.

— Benítez eller meg, skal ha vært Ronaldos beskjed til presidenten.

Fra talerstolen ved Santiago Bernabeu påsto Florentino Pérez at dette er ren og skjær løgn.

Det har den siste tiden vært flere indikasjoner på at Ronaldo er misfornøyd med Benítez. Sist uke skrev El Confidencial at Ronaldo uttrykt denne misnøyen til Pérez før tapet for Sevilla tidligere i måneden.

— Med Benítez vil vi ikke vinne noen ting, skal Ronaldo ha sagt.

Pérez mener at enkelte i media ønsker å destabilisere Real Madrid, og at er veldig mange i mediehistorier som er ren løgn.

– Jeg er lei av alle sakene, og jeg er spesielt lei det som er løgn, som for eksempel at jeg skal ha hatt en middag og snakket om å selge Cristiano Ronaldo.

Publisert: