Mjøndalen var koronafaste i Tyrkia. Nå får eliteserieklubben reise hjem.

Nå har eliteserieklubben kommet frem til en løsning. Egersundklubb og Fløy er også blitt rammet av det tyrkiske flyforbudet.

Vegard Hansen og Mjøndalen kan ikke reise hjem fra Tyrkia som planlagt.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Mjøndalen dro på treningsleir til Tyrkia på tirsdag. Allerede torsdag kom beskjeden fra NFF om at all fotballaktivitet er utsatt til 15. april, og laget planla derfor å avbryte treningsleiren og reise hjem til Norge allerede i helgen.

Den planen ble straks verre da Tyrkia fredag innførte flyforbud til ni land, inkludert Norge. Forbudet trer i kraft i morgen, lørdag og varer til april.

Situasjonen ble beskrevet som «uoversiktlig» av Mjøndalen-trener Vegard Hansen. Lørdag ser det derimot ut til at eliteserieklubben fått en løsning på problemet.

– Klokken to i natt fikk vi beskjed om at Erdogan ville ha folk hjem, og da var det bare å gå rundt og informere folk. Vi har sendt av gårde ni mann, sier sportslig koordinator i Mjøndalen, Arne Ellevset, til VG.

Den første puljen med spillere tok først fly fra Antalya til Istanbul lørdag morgen. Deretter skulle de fly videre mot Oslo. Resten av laget flyr hjem søndag.

Les også

Her er Ranheim tilbake fra Marbella – nå sendes hele laget rett i karantene

Uoversiktlig situasjon

Den opprinnelige planen var å sende hjem ni spillere lørdag og 18 spillere på søndag. Det var før beskjed om reiseforbud kom.

– Det vi ser for oss nå, er å komme oss til et land med flyforbindelse til Norge eller så nær Norge som mulig, og så ta oss videre derfra, sa Mjøndalens trener Vegard Hansen på telefon fredag kveld.

Østerrike, Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Nederland, Spania og Sverige er de andre landene som ble rammet av fredagens forbud. Tyrkia har tidligere stanset flyvninger til Kina, Iran, Irak, Italia og Sør-Korea på grunn av viruset.

Hansen kunne ikke si mye om hvilke flyruter som var mulig for laget fredag kveld.

– Dette dukket opp i kveld. Situasjonen er uoversiktlig.

Les også

Rammes knallhardt: Barneidretten stoppes og penger forsvinner

Egersund-klubb i samme situasjon

Mjøndalens trener forsikret om at laget oppholdt seg på et område uten stor smittefare.

– Vi lider ingen nød, vi bor på et flott hotell med god mat. Det er ingen smittefare, det er et øde område med lite folk. Jeg tror det er enkelte som synes det er vondt å leve med usikkerheten og gjerne skulle vært hjemme med familien, sier Vegard Hansen.

Også rogalandsklubben Eiger har vært på treningsopphold i Tyrkia. Klubben har bodd på samme hotell som Mjøndalen.

Ifølge Dalane Tidende skulle Eiger egentlig reist hjem klokken 16 lørdag, etter at flyforbudet innføres.

– Vi må bare vente og se. Situasjonen er litt uoversiktlig, men vi satser på at det ordner seg, sa 4.-divisjonsklubbens trener Stian Stapnes Hunnestad til avisen fredag.

Hunnestad kunne lørdag bekrefte at det også, i likhet med Mjøndalen, løste seg for Eiger.

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet om Fløys utfordringer med hjemreisen fra Tyrkia. Noen av spillerne er allerede landet i Norge. Nå jobber de med å få hjem resten fra treningsleiren.

– Akkurat nå er det kaos, sier Fløy-trener Nikola Trajkovic.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk