Uhrenholdt Jacobsen ville stå utenfor landslaget

Astrid Uhrenholdt Jacobsen bekrefter overfor NRK at hun ønsket å satse utenfor landslaget inn mot neste langrennssesong. Regelverket gjorde det umulig.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen vurderte sterkt å stå utenfor landslaget.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Heming-løperen har i flere sesonger kombinert toppidrettslivet med medisinstudier og har ikke lagt skjul på at det er krevende. Foran neste sesong skal 32-åringen ha kommet fram til at hverdagen ville bli enklere dersom hun sto på utsiden av landslaget.

Den løsningen skulle imidlertid vise seg å bli lite gjennomførbar.

– Jeg har sondert mulighetene for å tre helt ut av landslaget og fortsette satsingen på hjemmebane. Beskjeden var klar; da ville jeg miste muligheten til å gå skirenn på det høyeste nivået. Regelverket definerte egentlig valget til å stå mellom landslagsplass og å legge skiene på hylla, sier  Uhrenholdt  Jacobsen til NRK.

Hun understreker at samtalene hun har hatt med skiforbundet i sakens anledning ikke har vært konfliktfylte. Langrennsveteranen er heller ikke bitter eller sur på skiledelsen.

Uhrenholdt Jacobsen har fått frie tøyler til å følge et tilpasset opplegg inn mot neste sesong. Trolig kommer hun ikke til å delta på en eneste av landslagets fellessamlinger i sommer og høst.

I skiforbundets regelverk gå det fram at utøvere som har takket nei til landslagsplass ikke skal tas ut til å gå konkurranser påfølgende sesong med mindre det foreligger særskilte omstendigheter.

– At jeg er en del av laget nå føles ikke som tvang. Mitt ønske om å stå utenfor hadde først og fremst rotfeste i at jeg ikke er i stand til å følge et fullt opplegg, sier Uhrenholdt Jacobsen.  

Hun er glad forbundet fant en løsning som er tilpasset utdanningsløpet hennes.

Publisert:
  1. Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Mest lest akkurat nå

  1. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

  2. – Jeg har vært i tvil. Når jeg først sier at jeg gir meg, er det ingen retur

  3. Borgli blir sirkusdirektør

  4. – Kjenner at alle minnene kommer tilbake

  5. John Arne Riise: – De er et fantastisk lag

  6. Carmen fra Bryne var 14 år da en ukjent kvinne prikket henne på skulderen