Martin Ødegaard-forfatter i avisskandale: - Et sjokk å bli svindlet

«Eksklusivt intervju» viste seg å være oppspinn. Dansk storavis ble lurt trill rundt.

AVISSKANDALE: Dette eksklusive intervjuet (innfelt) med Napoli-stjernen Gonzalo Huguaín fant trolig aldri sted. Journalist Michael Qureshi oversatte og redigerte artikkelen som var sendt inn av en italiensk frilansjournalist.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Forfatter og journalist Michael Qureshi har havnet i stormen i Danmark.

22. oktober hadde journalisten en sak på trykk i Ekstra Bladet som nå viser seg å være falsk. Ekstra Bladet la det frem som et «eksklusivt intervju» med den italienske stjernen Gonzalo Higuain. Nå har avisen gått offentlig ut og beklaget at saken sto på trykk, siden det viser seg at intervjuet trolig ikke har funnet sted.

Qureshi samarbeidet med Alessandro Candrelli som utga seg for å være frilansjournalist. Napoli hevder at intervjuet med Higuain aldri har funnet sted, og saken er blitt en stor snakkis i Danmark.

Les også

Spansk storavis: - Ødegaard vil bort fra Real Madrid i januar

– Noe man lærer av

Qureshi forteller at han har opplevd mye sjikane i forbindelse med sin journalistiske tabbe rundt Higuain-intervjuet.

Slik så side to og tre ut på sportsidene til Ekstra Bladet 22. oktober i år. Nå har avisen beklaget at intervjuet ble trykket.

– Dette har vært en vond opplevelse. Det er et sjokk å bli svindlet på denne måten. Jeg bebreider meg selv for ikke å ha sjekket godt nok opp i mine kilder. Jeg var naiv, sier Ekstra Bladet-journalisten.– Mine sjefer har gått igjennom telefonen min og epost-korrespondanse. Vi er enige om å gå videre. Dette var utrolig dårlig journalistisk arbeid av meg, men det er noe man lærer av. Fremover kommer jeg til å være enda mer grundig og gjøre en langt bedre kildesjekk, sier han.

Ekstra Bladet har jobbet for å finne ut hvem denne «frilanseren» er.

– Etter det vi har funnet ut så eksisterer denne personen (Alessandro Candrelli), men vi tror ikke at han er journalist. Vi tror at det er en person som svindler seg inn i redaksjoner og på fotballstadioner på presseakkrediteringer, og i dette tilfellet ønsket han å bruke intervjuet i Ekstra Bladet som en referanseramme, sier Michael Qureshi.

I juni kom boken «Martin Ødegaard», skrevet av den danske sportsjournalisten Michael Qureshi. I boken var det intervjuer med superstjernen Cristiano Ronaldo og Real Madrid-president Florentino Perez, men ikke med Ødegaard selv.

«Det er verdifullt for ham at han er kommet hit i en så ung alder. En dag kan han bli min avløser. Han har et kjempestort potensial», uttaler Ronaldo om Ødegaard i boken som er utgitt av det norske forlaget Publicom.

Les også

Hvis Marcus Pedersen måtte leve som Martin Ødegaard, ville han blitt drittlei av fotball

Har tillit hos forlaget

Hva så med Ødegaard-boken, kan vi stole på at innholdet der stemmer og at intervjuet med Ronaldo faktisk er ekte? Ja, sier Qureshi selv og forlagssjefen.

– Intervjuet med Cristiano Ronaldo i forbindelse med Ødegaard-boken er hundre prosent reelt. Jeg var ikke alene på den seansen, her var det flere sponsorer og noen få utvalgte fra pressen. Jeg måtte jobbe lenge for å få det til. Jeg driver ikke med journalistisk svindel, det håper jeg ikke at dere i Norge tror, sier Qureshi.

Også forlagssjef Kjetil Kristoffersen har tillit til forfatteren av Ødegaard-boken.

– Jeg har ingen grunn til å betvile den jobben som Qureshi har gjort. Han er en anerkjent journalist. Mitt inntrykk er at han er veldig profesjonell, og jeg har aldri vært borti en med flere kontakter, sier Kristoffersen.

– Så dere stoler på at intervjuet med Ronaldo er reelt?

– Vi har ingen grunn til å tro noe annet. Qureshi informerte oss underveis i arbeidet med boken, og han var nøye med dokumentasjonen rundt Ronaldo-intervjuet, sier forlagssjefen.

Publisert: