Sølv til Alexandra i VM: – En utrolig prestasjon

Trener Eirik Mortenen var mektig imponert over Tromsø Kampsportklubb-utøverens innsats under VM i kickboksing.

Alexandra Divina (t.v.) tok sølv under VM i kickboksing i Italia.
  • Lars Elvevold
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Etter Alexandra Divinas knusende seier i fredagens semifinale var det duket for finale mot den bulgarske utøveren Kristina Nikolova lørdag. Det endte med 3–0-seier til bulgareren.

Fullkontakt neste

– Jeg gjorde mitt beste, men hun var en tøff motstander. Jeg slet litt med timingen og klarte ikke få ut i praksis det vi hadde planlagt på forhånd, sier Divina like etter kampen.

18-åringen er likevel fornøyd med mesterskapet, som ble avholdt i Italia.

– Det er jo kun mitt andre mesterskap. Det var 18 deltakere i min klasse, sier Divina, som nå forbereder seg på å gå over fullkontakt.

– VM var sesongens store mål så nå skal jeg ha en pause. Så handler det om å forberede seg godt til kommende sesong og overgangen til fullkontakt, sier Alexandra.

Les også

Knusende seier for Alexandra (18) – kjemper om VM-gull lørdag

Utrolig prestasjon

Trener i Tromsø Kampsportklubb, Eirik Mortensen, hyller 18-åringens prestasjon.

– Jeg måtte presisere for Alexandra etter kampen at sølv i et VM ikke er et tap, det er egentlig som en gullmedalje. Det hun har gjort er helt utrolig. Vi møtte en veldig tøff motstander som var lynskarp og kanskje var enda raskere enn forventet, sier Mortensen, og legger til:

– I semifinalen gjorde Alexandra 90 prosent rett. Vi visste at skulle hun vinne finalen måtte hun gjøre 100 prosent rett, sier treneren, som mener overgangen til fullkontakt vil være gunstig for Divina.

– Vi har, sammen med landslaget, blitt enig om at Alexandra fortsetter med lettkontakt ut tida som junior, slik at hun er godt rustet til full kontakt. I fullkontakt er boksingen viktigere, noe som vil passe Alexandra bra. Hun er en meget habil bokser, og har blant annet vunnet NM for rekrutter i boksing tidligere, sier Mortensen.

Publisert: