Vraket Norge - ble utvist i sin første offisielle landskamp

Ingen god start for Bersant Celina med det ferske landslaget til Kosovo.

Bersant Celina fikk en marerittstart på landslagskarrieren med Kosovo. Her fra Manchester Citys møte med Chelsea i Premier League.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Kosovo — Færøyene 2-0

Fredag kveld spilte Kosovos ferske fotballandslag sin første offisielle kamp da de møtte Færøyene på Frankfurter Volksbank Stadion. Med i startoppstillingen var Manchester City-spiller Bersant Celina.

Les også

Berisha-brødrene kan glippe for Høgmo

19-åringen er oppvokst i Drammen og har kamper på aldersbestemte landslag i Norge, men har selv valgt ikke å spille med det norske flagget på brystet. Istedenfor ønsket han å representere Kosovo, der familien hans stammer fra. Han har tidligere spilt for Kosovo, men det var først i mai at landslaget ble tatt opp som FIFA-medlem.

Men kampen mot Færøyene ble nok ikke som Bersant Celina hadde ønsket seg. 37 minutter ut i oppgjøret ble nemlig 19-åringen utvist etter en episode med en spiller på motstanderlaget. En tydelig misfornøyd Celina dyttet Færøyene-spilleren og ble belønnet med marsjordre.

Celina har selv lagt ut en video av hendelsen på Twitter, og gir uttrykk for at dommeren mente at han sparket Færøyene-spilleren.

— Jeg dyttet spilleren i ryggen og fikk direkte rødt kort. Jeg har ikke sett noen få rødt kort for det i hele mitt liv, sier Celina til Nettavisen.

Les også

Kosovo tatt opp som FIFA-medlem

Selv med en spiller mindre på banen klarte likevel Kosovo å gjøre jobben. Albert Bunjakus sendte hjemmelaget i føringen ett minutt før pause. På overtid økte vertene til 2-0, og dermed ble det Kosovo-seier i den historiske kampen.

Manchester City-spilleren ble lenge forsøkt overtalt til å spille for Norge, men takket nei gjentatte ganger. I et intervju med Aftenposten i februar ville ikke 19-åringen fortelle hvorfor han ønsket å vrake Norge.

Til NRK fortalte han derimot nylig hva som lå bak valget om å spille for Kosovo.

– Jeg føler meg som en kosovoalbaner. Og de vil ha meg. De viser mye interesse. Det er sånn det skal være, sa han til kanalen.

Andre kamper fredag:

Sveits – Moldova 2-1 (i Lugano), Canada – Aserbajdsjan 1-1 (i Rohrbach, Østerrike), Kosovo – Færøyene 2-0 (i Frankfurt, Tyskland), Romania – Georgia 5-1 (i Bucuresti), Albania – Ukraina 1-3 (i Bergamo, Italia).

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene:

Publisert: