Johaug knuste landslagsvenninnen: – Hun er ekstremt rå

Langrennsstjernen viste form i mosjonsløp.

Therese Johaug var raskeste kvinne i Fornebuløpet.
 • Sindre Trygsland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

FORNEBU: Torsdag var Therese Johaug endelig tilbake med startnummer på brystet, for første gang på lang, lang tid. 29-åringen løp inn til seier i dameklassen i Fornebuløpet etter å ha kommet i mål på 10-kilometeren på tiden 33,36.

På Fornebu viste Johaug at formen er god. Hun knuste blant andre landslagsvenninne Ingvild Flugstad Østberg med halvannet minutt.

– Jeg ble gruset, som ventet. Hun er ekstremt rå på løping og i bra form nå. Det er gøy at hun er tilbake med startnummeret på, sier landslagsvenninne Ingvild Flugstad Østberg etter duellen.

Les også

Kowalczyk langer ut mot langrennstoppene: – En farse

Ingvild Flugstad Østberg (t.v.) og Therese Johaug var med på Fornebuløpet.

Knuste landslagsvenninnen

Nylig var Johaug tilbake på sin første samling med landslaget etter utestengelsen på 18 måneder. Det smakte godt å møte lagvenninnene og støtteapparatet etter å ha stått på utsiden i lang tid.

– Det var veldig moro endelig å komme tilbake og få den første samlingen med jentene. Det har vært to spesielle år, og det er når man står på utsiden, at man kjenner verdien i fellesskapet, sier Johaug til Aftenposten.

– Å komme tilbake til så mange fine folk og se så mange som er der for at du skal lykkes, å se dem legge ned en vanvittig innsats for deg ... det er veldig bra, sier hun.

Torsdag var Johaug bare et snaut minutt bak langrennsløper Anders Gløersen, og avstanden opp til vinneren i herreklassen, Audun Nordtveit, var på to minutter og fire sekunder. Tiden imponerte blant andre TV 2s langrennsekspert Petter Skinstad.

«Det er bare å gå en ekstra runde på Sognefjellet, Kalla, Pärmakoski & Co!» skrev Skinstad på Twitter. Han mente tydelig at det var en advarsel til konkurrentene.

Les også

Husker du «oljemannen fra Tonga» som deltok i sommer- og vinter-OL? Nå beskyldes han for juks.

Kanskje enda bedre enn før

Selv er Johaug fornøyd med formen hun viste over 10 kilometer.

– Jeg er veldig fornøyd med et godt disponert løp. Jeg kjenner at kroppen fungerer, og jeg hadde et fint driv. Så jeg er veldig fornøyd med resultatet i dag.

Før Johaug var tilbake på landslaget, ble det rapportert om at hun er i en vanvittig form. Blant annet fortalte Marit Bjørgen i vinter at Johaug knuste henne i intervalltrening. Også Flugstad Østberg kan melde om lovende takter.

– Hun er veldig sterk. Det er alltid vanskelig å si om sommeren og om høsten kontra når man går på ski. Men samtidig har hun absolutt vist at hun er der hun har vært tidligere – og at hun kanskje er enda bedre også, sier hun.

Publisert:
 1. Langrenn
 2. Therese Johaug
 3. Ingvild Flugstad Østberg
 4. Anders Gløersen
 5. Løping

Mest lest akkurat nå

 1. Dei sat i baksetet då foreldra døydde

 2. Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt

 3. Kulturlivet er ikkje stengt. Men lørdag kveld var det heilt tomt

 4. Førstemann til mølla-prinsippet skaper både sinne og tårer for skuffede badegjester

 5. Norge imponerer mot Spania – har skaffet seg en luke

 6. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er koronasmittet