RBK-sjefen vraket fra lederrolle

Ivar Koteng er ikke innstilt til ny periode som styreleder i Norsk Toppfotball.

Publisert: Publisert:

Ivar Koteng har vært styreleder for Norsk Toppfotball de siste to årene, men valgkomiteen ønsker ikke at han fortsetter i vervet. Foto: Mariann Dybdahl / Adresseavisen

  • Bernt Harald Brennevann

Det bekrefter Rosenborgs styreleder onsdag kveld. I stedet er Cato Haug innstilt til toppvervet av valgkomiteen til interesseorganisasjonen for klubbene i Eliteserien og 1. divisjon.

– Det er helt greit. Det var ikke så viktig, men jeg var villig til å fortsette. Det ville ikke valgkomiteen, sier Ivar Koteng til TV 2.

Det er ikke bekreftet at Haug er mannen som er plukket ut til å overta etter Koteng, men til VG opplyser Sarpsborg 08s styreleder at så er tilfelle.

– Ja, det er sendt ut til klubbene i dag. Valgkomiteen har innstilt meg som leder, sier Haug til avisen.

Ivar Koteng under årsmøtet til Rosenborg nylig. Foto: Richard Sagen

Nyheten om vrakingen av Koteng kommer en drøy uke etter at han ble gjenvalgt som styreleder i Rosenborg. Også der ønsket ikke valgkomiteen at han skulle få fortsette i vervet, men årsmøtet ville det annerledes.

Koteng har vært styreleder i Norsk Toppfotball de to siste årene. Medlemsklubbene skal 6. mars avgjøre hvem som skal bekle jobben fremover.

I 2018 ønsket opprinnelig interesseorganisasjonens valgkomité å innstille Øystein Neerland, men det takket den daværende Molde-direktøren nei til. Han følte det ikke var riktig å sjonglere de to sjefsjobbene. Dermed gikk vervet til Koteng.

RBK-sjefen sier til VG at han ikke helt kjenner til begrunnelsen bak valgkomiteens innstilling om å vrake ham. Koteng mener det er et spørsmål komiteens leder og daglig leder i Vålerenga, Erik Espeseth, må svare på.

– Det er mye politikk i dette, sier Koteng.

Han understreker at det denne gangen ikke vil bli en omkamp fra hans side.

Publisert:

Les også

  1. Slår tilbake mot kritikken etter Kotengs store triumf

  2. Fikk full støtte av Eggen – Koteng vant ledervalget i RBK

  3. Vinden blåser i Kotengs retning

  4. Mannen som vraket Koteng er selv blitt fjernet: – Ser ut som hevn

  1. Ivar Koteng
  2. Rosenborg BK