Toårskontrakter og økt konkurranse skal føre Sandviken nærmere suverene LSK

En av de mest ettertraktede spillerne signerte ny kontrakt.

Publisert: Publisert:

INTERESSE: Lisa Naalsund hadde interesse fra flere klubber, men valgte å signere ny kontrakt med Sandviken. – De hadde et godt tilbud til meg, og jeg tror det blir bra neste år, sier Naalsund. Foto: Tor Høvik

 • Joar Offerdal Vatlestad

STEMMEMYREN: 95 ivrige jenter står på matten og venter på instruksjoner. Sandviken-spillerne er klare til å lede fremtidens fotballspillere.

– De er engasjerte og det er kjekt å se, sier Lisa Naalsund.

Midtbanespilleren er ferdig med sin første sesong i Sandviken. Fotballskolen markerer slutten på 2019. Nå venter ferie og egentrening.

I likhet med Cecilie Kvamme, som reiste til West Ham, Stine Hovland, som reiste til Milan, og Amalie Eikeland, som reiste til Reading, har det vært interesse rundt Naalsund. Prosessen har tidvis vært vanskelig, men til slutt bestemte hun seg for å bli værende i Sandviken.

 • Lest denne? Idrettsforbundet vil droppe politiattesten. Slik reagerer de lokale klubbene.

Høye ambisjoner

– De hadde et godt tilbud til meg, og jeg tror det blir bra neste år, sier Naalsund.

Sesongen endte med fjerdeplass i Toppserien. Ambisjonene til klubben er å ta opp kampen med serievinner LSK. Disse ambisjonene har også påvirket valget til Naalsund.

– Absolutt. Hvis det er målet, må det også være ganske høye ambisjoner på spillere og treningshverdag, sier Naalsund, som har signert for to nye år.

– SKUFFENDE: – Det har egentlig vært en skuffende sesong, fordi vi vet vi kunne gjort det bedre, men jeg er imponert over hvordan laget har jobbet, sier Lisa Naalsund. Foto: Tor Høvik

– Stått litt i det

Styreleder Pål Hansen sa tidligere denne måneden at Sandviken skal ta gull neste år. Mer forutsigbarhet og økt konkurranse skal bidra til å nå målet.

Korte kontrakter er en utfordring, sier Hansen. Klubben har derfor jobbet for å få til kontrakter som strekker seg lenger enn ut kalenderåret.

– Vi har stått litt i det og hatt det som ønske. Vi må se at det kan være inntektspotensial i spillerne, sier Hansen.

Sandviken er allerede godt i gang med å bygge stallen inn mot 2020-sesongen. Mathilde Sangolt (Sotra SK) og Ida Holm Neset (Stord) har begge signert treårskontrakter med Sandviken. De to talentene er født i 2003.

Sandviken har også resignert fire spillere. Madeleine Veivåg og Camilla Ervik er med videre. Det er også årets toppscorer i Toppserien, Kennya Cordner, i tillegg til Naalsund.

Ny stopper

Tirsdag meldte klubben at midtstopper Malin Skulstad Sunde (19) har signert en toårskontrakt. Sunde var kaptein for J19-landslaget under sommerens EM, og har spilt i Trondheims Ørn de to siste sesongene.

– Det neste steget er å skape konkurranse om plassene, økt konkurranse på trening med kvalitetsspillere, sier Hansen, og legger til at klubben fremdeles er på spillerjakt.

SER OPPOVER: Sandviken mistet tre landslagsspillere i sommer. – Resultatmessig, at vi havnet utenfor topp tre, var ikke som vi ønsket. Vi hadde litt stang ut og så ble det slik. Vi kommer til å være høyere oppe neste år, sier Pål Hansen. Foto: Tor Høvik (arkiv)

Trenermøte

Treneren sier resigneringene av Cordner og Naalsund var viktige.

– Om man har som målsetting å kjempe i toppen, må man bygge en gruppe for det. Resigneringene av «Yaya» og Lisa var viktige, og gjør det lettere for oss å være attraktive for andre spillere. Malin er en god spiller som har vært kaptein på J19-landslaget, og hun styrker troppen vår, sier Patrik Hansson.

Stegene mot toppen må gjøres på treningsfeltet.

– Jo bedre konkurransesituasjonen er, desto mer øker man trøkket på trening, sier Hansson.

Trenerteamet har nylig hatt et møte om sesongen som var. Ett av punktene som ble diskutert, handler om å bli bedre i begge bokser. Et annet handler om hver enkelt spiller.

– Vi må bli enda bedre på å dyrke frem styrkene til spillerne, og bli enda tydeligere i treningshverdagen. Det blir viktig. Jeg ser at vi skaper mange sjanser, og så må vi sette flere av dem, sier Hansson.

FOKUS: Sandviken-trener Patrik Hansson er fornøyd med mye, men sier også at laget må bli bedre på mye. – Vi skal jobbe mer med individuelt fokus og individuelle planer på hver spiller, sier Hansson. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

– Satte oss litt ut

I Arna ble det niendeplass i årets sesong.

– Jeg føler vi kom litt lenger ned på tabellen enn vi hadde tenkt, men jeg forstår hvorfor. Det er naturlige forklaringer på det, sier Siv Lekven, styreleder i Arna-Bjørnar Kvinnestyret.

Forklaringene Lekven sikter til er blant annet de mange spillerne på utgående kontrakter som forsvant fra klubben forrige vinter. I tillegg måtte klubben på trenerjakt.

– Det skjedde veldig seint og satte oss litt ut, men vi fikk til den kabalen.

Lekven sier klubben klarte å mobilisere og komme seg på bena.

– Det er skadene som har satt oss mest ut i år. Lange skader på nøkkelspillere, så vi har vært litt uheldige der, sier Lekven.

Freja Olofsson og Thea Bjelde røk korsbåndet tidlig i sesongen. De siste rundene måtte Arna-Bjørnar også klare seg uten Oda Bogstad og Ngozi Ebere.

TRE KORSBÅNDSKADER: Freja Olofsson og Thea Bjelde røk begge korsbåndet tidlig i sesongen. I semifinalen mot Vålerenga røk også Arna-Bjørnar-spiller Ngozi Ebere (bildet) korsbåndet. Foto: Rune Sævig (arkiv)

– En uting

Nå jobbes det mye med spillerlogistikk i Arna-Bjørnar. Motivasjonen, og målet om å være i toppen av norsk kvinnefotball, er den samme, sier styrelederen.

Klubben har lange tradisjoner med å utvikle spillere, og har hentet inn Erik Mjelde som en del av teamet. I Europa satses det tungt på kvinnefotball i flere storklubber, og norske spillere er attraktive. Én av utfordringene er korte kontrakter her hjemme.

– Det er noe hele Toppserien sliter med, og jeg synes det er en uting. Lengre kontrakter hadde gitt mer forutsigbarhet, og klubbene kunne tjent mer på overganger. Så handler det om hvem som skal ta den ballen videre. Jeg har ingen fasit, sier Lekven.

Publisert:

Les også

 1. Midtstopperen kobles til Brann. Dette sier Jakob Glesnes om en mulig overgang.

 2. Lærte en lekse før OL: – Må gå med solbriller inne og trene om natten

 3. Klubben som ikke finnes signerer sin aller første spiller

 4. Snart skal sandvolleyballstjernen forberede seg til OL, men først vil han vinne cupfinale på en annen arena.

Mest lest akkurat nå

 1. Vegvesenet hever kontrakten med Tecsidel - Ryfast fortsatt gratis

 2. Hareide signerte byvekstavtalen: - En god dag for Rogaland

 3. Ryfylketunnelen nattestengt fra mandag

 4. Viking må trolig endre på laget

 5. Hun danket ut politikere i kampen om Stavanger-jobb

 6. Når en gruppe i samfunnet føler seg spesielt uthengt, må det være på sin plass å lytte, og å innrømme feil.

 1. IL Sandviken
 2. Toppserien
 3. Arna-Bjørnar Fotball