Den utrolige missen: - Man kan ikke grave seg ned, selv om en gjerne vil

Han var ubeseiret i åtte måneder. Så tapte Sivert Heltne Nilsen to ganger på fire dager.

BOM: Sivert Heltne Nilsen bommet på en gedigen sjanse på Lerkendal lørdag kveld.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Man kunne nesten ikke tro at det ikke ble mål da ballen falt ned i beina på Sivert Heltne Nilsen like etter pause. Fra én meters hold presterte den ellers solide midtbanespilleren å sette ballen utenfor. Trener Lars Arne Nilsen kommenterer situasjonen slik:

— Det er helt unødvendig å nevne sjansen for ham. Han tenker nok på det selv. Jeg kjefter aldri på folk som ikke scorer på sånne store sjanser eller feilvalg. Jeg trenger ikke si så mye da, sier Nilsen.

- Bommet på ballen

Sønnen synes det er riktig tankegang.

— Jeg vet jeg skulle satt den. Det sier seg selv. André Hansen slo ballen ut og de ropte på frispark alle mann, og jeg følte hele spillet stoppet opp. Så bommet jeg på ballen. Man kan ikke grave seg ned, selv om en gjerne vil.

Missen på stillingen 1–0 til Rosenborg bidro til at han for første gang tapte en kamp for Brann etter ordinær tid. Tar du med straffetapet mot Førde i cupen onsdag, står mannen med superrekken uten tap plutselig med to nederlag på fire dager.

— Du kan si at jeg holdt frem til i dag, siden Førde-kampen var uavgjort etter ordinær tid, sier Nilsen.

Han var frustrert og skuffet etter kampen.

— Jeg synes vi slapp inn noen forferdelig irriterende mål. Alle tre.

- Mye bra

På 2-0-målet var han sistemann av tre til å bli lurt av Yann-Erik de Lanlay.

— Ja. Det var to som fikk kjørt seg før meg, så kom jeg inn fra siden og det ble litt vanskelig, sier Nilsen.

Selv om det var hans første tap, synes han ikke Branns prestasjon var den svakeste han har vært med på.

— Det er mye vi bra vi kan ta med oss, det var slett ikke bekmørkt. Vi har spilt dårligere kamper enn dette i min tid i Brann. Det er ikke mange som kommer herfra med poeng. Vi er nyopprykkede, så det sier seg selv at en ikke kan forvente at vi skal ta med oss poeng herfra.

Amin Nouri var sammen med Deyver Vega den som ble rundlurt i forkant av 2-0-målet. Han tar selvkritikk.

— De fikk tre mål der vi kunne ha gjort en bedre jobb. På 2–0 fikk han en enkel jobb som kom rundt Vega og meg. Kjipt å se at den gikk inn, sier Nouri, som også var nærmest da Matthias Vilhjalmsson satte inn ledermålet.

— Matthias tok et godt løp og kom i full fart. Da var det vanskelig å få stoppet ham, og det ble som det ble, sier Nouri.

- Gjort er gjort

Verken han eller noen andre Brann-spillere gikk med på at cuptapet for Førde fikk en enda surere ettersmak når det gikk som det gikk på Lerkendal.

Brann-back Amin Nouri, her i duell med Rosenborgs Yann-Erik de Lanlay, ville ikke gå med på at cuptapet mot Førde fikk en enda surere bismak etter 0-3 mot RBK på Lerkendal.

— Jeg synes ikke at vi skal sitte og grine for at vi "sparte" oss der. Vi hadde et godt lag og en god tropp, men var uheldige. Sånt skjer, sier Nouri.- Gjort er gjort. Nå røk vi ut i cupen og tapte her. Det eneste vi kan gjøre er å klinke tilbake mot Viking, sier Erik Huseklepp.

RBK-treneren oppmuntret Brann

— Rosenborg skapte flere sjanser enn oss, men små detaljer kunne ha endret kampen, sier Piotr Leciejewski.

Da han fikk spørsmål om egen innsats, sukket polakken oppgitt slik nærmest bare han kan:

— Spørsmålet er så dumt. Dere journalister må skjønne at det er vanskelig å svare på slike spørsmål rett etter kampen. Hva kan jeg si, det ble 0-3, sier Leciejewski.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen kom med noen oppmuntrende ord til bergenserne.

— Brann er et bra lag, og jeg synes det er strålende at de er tilbake i eliteserien. Jeg synes også at de viste her at de fortjener å være her. Men gjennom 90 minutter var vi det beste laget, sier Ingebrigtsen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk