To straffemål kostet Brann seieren

Igjen ga Brann bort poeng på overtid.

SKUFFET: Brann-spillerne hang med hodene etter å ha gitt bort tre poeng på tampen - igjen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

AALESUND - BRANN 3–3

ÅLESUND (BT): Her er vår oppsummering av kampen:

10. minutt: De fleste ble nok overrasket da de leste Vidar Ari Jónssons navn i Branns lagoppstilling. I serien har islendingen knapt fått muligheten som innbytter, og har virket som et soleklart andrevalg på backen. Mot Aalesund gjorde trenr Lars Arne Nilsen ham til førstevalg - en avgjørelse han neppe angrer på. For etter å ha fått en pasning litt bak seg, avanserte Jónsson langs høyrekanten og slo et innlegg til Jakob Orlov, som var så perfekt at svensken bare trengte å få hodet på det. Det gjorde han, og ballen dalte i nettet bak Aalesund-keeper Andreas Lie. Ti minutter var alt Jónsson trengte for å vise seg startplassen verdig.

Les også

Grønner benkes og benkes. Men treneren er full av lovord om ham

12. minutt: Etter en god vårsesong var det mange, ikke bare sunnmøringer, som ønsket oransjetrøyenes sisteskanse inn på landslaget. To minutter etter ledermålet var det imidlertid lite landslagsklasse å spore hos Andreas Lie. Fredrik Haugens skudd fra distanse var verken hardt eller velplassert, men det skulle likevel vise seg å være vanskelig å hanskes med for målvakten. At han måtte gi en retur kom overraskende på fleste, bortsett fra Kristoffer Barmen som sto akkurat der ballen til slutt endte. Med Lie i knestående foran seg, hadde han få problemer med å score Branns andre. Etter én måned med måltørke i eliteserien, hadde Brann plutselig scoret to.

Les også

Brann og andre toppklubber dropper Norway Cup: - Hvorfor skal de ikke få en fin opplevelse?

35. minutt: Brann så tilsynelatende ut til å ha full kontroll på oppgjøret da hjemmelaget skulle få uventet hjelp av banens eneste blåkledde. Da Aalesunds Aron Thrandarson innså at innlegget han forsøkte å nå var for høyt, bestemte han seg for å slå ut med armene og dundre i bakken. Ruben Kristiansen, som sto bak islendingen, hadde riktignok vært borti ham, men noen «dytt» ga han ikke. Den blåkledde, dommer Trygve Kjensli, lot seg likevel lure av Thrandarsons fall, og blåste straffe - til Brann-spillernes store fortvilelse. Fra krittmerket gjorde Athanasios Papazoglu som han skulle og reduserte til 1–2.

Les også

Mons Ivar Mjelde har vært trener på høyt nivå i en årrekke, men Åsane er en helt spesiell utfordring

90. minutt: Da Barmen sørget for at Brann gikk opp i en 3–1-ledelse midtveis i annen omgang, var det ikke mange som så for seg at tafatte Aalesund skulle slå tilbake. Men Brann har hatt en lei tendens til å gi bort poeng på tampen denne sesongen, og på Sunnmøre skjedde det igjen. Først fikk Aalesund et nytt, omdiskutert straffespark da Vito Wormgoor rev ned Mostafa Abdellaoue, den satte samme mann kontant i nettet. Deretter, på overtid, utliknet Aalesund. Alex Horwath reddet det første forsøket fra Abdellaoue, men på returen hadde ikke amerikaneren sjangs. Innbytter Abdellaoue scoret sitt andre for kvelden, og sørget for at det endte 3–3.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk