Draktbloggen: Barcelonas verste drakt?

<p>Barcelonas nye andredrakt er en designforbrytelse som aldri burde forlatt tegnebordet. Jeg tror den må være Barcas styggeste drakt noen gang.</p>

Barcelona's Lionel Messi celebrates a goal against Osasuna during their Spanish first division soccer match at Reyno de Navarra stadium in Pamplona August 26, 2012. REUTERS/Vincent West (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER)
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Den oransje og gule styggedommen fra Nike skal visstnok gjenspeile lagets vibrerende og engasjerende spillestil, men for meg oser dette bare av stygt og 90-tall.

90-tallet, ja. Tiåret der designerne på grunn av ny teknologi endelig kunne boltre seg fritt med trykk og mønster på draktene – som oftest med katastrofalt resultat. Denne drakten gir flashback til denne tiden.

Lenger nede går jeg gjennom de siste andredraktene til Barcelona. Kvaliteten på draktene varierer i ganske stor grad – min personlige favoritt er den lyseblå og den svarte.

Variasjonen i farger er en annen ting. Fra gammelt av er oransje den mest brukte fargen i Barcelonas andredrakter. Sånn sett er det positivt at fargen nå er tilbake, men dette er en drakt som må og skal være ensfarget. Punktum.

ANDREDRAKT 2012/13:

ANDREDRAKT 2011/12:

Stilig svart farge, enkel og ren design.

ANDREDRAKT 2010/11:

Stygg tannkremfarge, fint med rødt og blått som del av designet.

ANDREDRAKT 2009/10:

Denne rosafargen er også forferdelig. Ser ut som noe som har falmet i vask.

ANDREDRAKT 2008/09:

Fin og klar gulfarge, også her en fin detalj med rødt og blått.

ANDREDRAKT 2007/08:

Lyseblått i to toner, det liker jeg. Men ingen typisk Barcelona-farge.

ENIG ELLER UENIG? SKRIV I KOMMENTARFELTET UNDER!

Publisert: