Eckhoff skjøt seg bort igjen - tysk seier på VM-jaktstarten

Tiril Eckhoff gikk superraskt i sporet, men mislyktes på standplass.

BOM, BOM, BOM: Seks strafferunder ble i meste laget for Tiril Eckhoff, Norges eneste medaljehåp på jaktstarten.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Laura Dahlmeier fra Tyskland gikk inn til VM-gull i Hochfilzen, mens det ble en skuffende dag sett med norske øyne. Marte Olsbu gikk seg opp til 16. plass, mens Tiril Eckhoff ramlet ned til 30. plass.

Eckhoff var raskest av samtlige i sporet, men seks strafferunder ødela.

Eckhoff var i realiteten Norges eneste medaljehåp på søndagens VM-jaktstart. Hun startet 1.01 minutter bak lederen. Men Eckhoff dundret løs fra start, og ved første mellomtid hadde hun tatt inn over 10 sekunder.

Seks bom

Dessverre pådro Eckhoff seg en strafferunde på første liggende skyting. Uten den missen hadde hun vært med i medaljekampen for fullt.

Eckhoff hadde en meget god dag i langrennssporet, og hun var fortsatt i medaljekampen foran den stående skytingen. Men også her ble det en strafferunde.

Les også

Hegle Svendsen står over jaktstarten etter kollapsen

Eckhoff mislyktes på den blandede stafetten, og også søndag hadde hun trøbbel med skytingen. På andre stående ble det to strafferunder, og dermed var Norge helt ute av medaljekampen.

Hun avsluttet med to strafferunder på siste liggende skyting, og dermed ramlet hun langt ned på resultatlisten. 30. plass var langt under pari.

Olsbu beste norske

Marte Olsbu gjorde derimot en fin figur på jaktstarten, og ble beste norske på 16. plass, halvannet minutt bak vinneren. Det var en solid opptur for Olsbu etter 54. plass på sprinten.

– Deilig å lykkes på standplass. 19 treff er jeg godt fornøyd med. Nå gleder jeg meg til normaldistansen, sier Olsbu til NRK.

Tyske Dahlmeier gikk inn til gull, mens hviterussiske Darja Domratsjeva tok sølvet. Hun er gift med Ole Einar Bjørndalen.

– Dette betyr så mye for meg, sier Domratsjeva.

Gabriela Koukalová fra Tsjekkia knep bronsen. Kaia Wøien Nicolaisen ble nummer 21. Hun skjøt 19 av 20 treff.

Publisert: