Slik reagerte 22-åringen på at han ble tatt ut på A-landslaget

— Det har vært en drøm siden jeg var liten gutt å få spille på landslaget. Det føles stort å bli tatt ut, sier Fredrik Midtsjø.

Både Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø (t.h) har grunn til å smile. Duoen er med i troppen til landskampene i slutten av mars.
 • Petter Rasmus
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

TRONDHEIM: Sammen med høyreback Jonas Svensson og keeper André Hansen ble Midtjsø tatt ut på A-landslaget av RBK-erne tirsdag ettermiddag.

Svensson og Hansen har vært med i tropper tidligere, men for stjørdalingen blir kampene mot Estland og Finland i påsken hans aller første møte med «de store gutta».

Les også

Høgmo tror Martin Ødegaard kan bytte klubb i sommer

Vil vise at han duger

— Jeg ble litt overrasket da jeg fikk vite at jeg ble tatt ut, men det er et tegn på at jeg har prestert bra. Det er stort å være en del av landslaget, og jeg vil ta til meg så mye læring som mulig på samlinga. Jeg vil jo spille, så jeg håper å vise meg fram på trening og vise at jeg duger, sier Midtsjø.

Han beskriver sin egen utviklingskurve i RBK-trøya det siste året som bratt.

— Jeg har blitt en litt mer toveisspiller. Jeg dekker mer rom defensivt, men kan ennå utvikle meg mer på den offensive biten og bli mer målfarlig, sier han.

Håper på debut

Per-Mathias Høgmo møtte pressen på Ullevaal Stadion.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo begrunner uttaket av Midtsjø slik:— Han hadde en svært god sesong i fjor. Han er en toveisspiller som dekker mye rom, han er en god ballfører og han har en tøffhet i duellspillet, sier Høgmo under presentasjonen av troppen.

Også Svensson kom med i troppen. Han har vært tatt ut tidligere, men står med null kamper. Nå håper naturlig nok 23-åringen fra Verdal at det blir debut:

— Det blir stort å få være med, og så håper jeg på noen minutter. Jeg gleder meg, sier Svensson som også er glad på Midtsjøs vegne.

Les også

Her er Høgmos første tropp etter fiaskoen i Ungarn

— Det er trivelig å få med Midtsjø. Det unner jeg ham. Han har vært sinnssykt bra , og han har tatt mange steg. Det er en fortjent mulighet for han, sier Jonas Svensson.

Avlyser påskeferien

Kåre Ingebrigsten er godt fornøyd med å ha tre spillere i troppen. Han synes også Midtsjø fortjener Høgmos tillit.

— Ja, det er definitivt fortjent. Han har ligget i vannskorpa en bra stund. At han blir med nå er utrolig artig, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

At den planlagte påskeferien går fløyten, tror han Midtsjø tar med lett hjerte.

— Jeg tror han smiler når han avlyser påskeferien. Vi vil alltid ha med så mange som mulig på landslaget. De får internasjonal erfaring, og det er bra, sier Ingebrigtsen.

Les også

 1. Yttergård Jensen tilbake på landslaget

Publisert:
 1. Herrelandslaget fotball
 2. Rosenborg BK
 3. Jonas Svensson
 4. Fredrik Midtsjø

Mest lest akkurat nå

 1. Mener han blir holdt i klubben mot sin vilje

 2. – Så har nok en stemme fra barn­dommen stilnet

 3. Familiebedrifta sel delar av livsverket til Nortura

 4. Hun brukte syv år på å pusse opp det gamle huset. Målet ble å be­holde frem­for å er­statte

 5. Dødsulykken på Stor­haug: Under­søkelser av mobil­telefon svekker mis­tanken mot bil­isten

 6. Stavanger ut­vider hente­tidene for hur­tig­tester