Onsdag kveld mottok Olsbu beskjeden: - Jeg fikk nervesammenbrudd

Fikk uventet melding fra treneren.

- Først tenkte jeg: Dette vet jeg helt ikke om jeg vil, forteller Marte Olsbu om spørsmålet fra treneren. Her på pressetreff på Holmenkollen Park Hotel.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

HOLMENKOLLEN: t av det blå kom trener Stian Eckhoff til Marte Olsbu og spurte om hun kunne gå ankeretappen på stafetten.

Skiskytterjentenes hovedtrener Stian Eckhoff ønsker å vise seg frem som en gambler. Derfor kaster han helt om på laget som skal gå dagens stafett.

Tiril Eckhoff var selvskreven ankerkvinne helt til onsdag midt i VM.

Den jobben er nå satt ut til den faste førstetappeløperen, Marte Olsbu. Eckhoff går tredjeetappen mens Synnøve Solemdal er inne i varmen igjen og skal gå startetappen.

  • Søndag blir det lett å holde orden på de norske jentene til start:
Les også

Derfor har Norge bare to jenter til start søndag

Overraskende spørsmål

Det var først onsdag kveld at Marte Olsbu fikk vite om sjefens endrede planer.

— Jeg hadde sett for meg at jeg skulle gå førsteetappen. Den er jeg veldig trygg på. Da han spurte, fikk jeg nervesammenbrudd, fortalte hun da stafettjentene møtte mediene dagen før dagen.

(Saken fortsetter under bildet)

Det norske laget i dagens stafett. Fra venstre: Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu.

Norge har ikke vært på pallen i stafetten i verdenscupen denne sesongen. Samtidig er det store hårete målet en stafettmedalje i VM på hjemmebane.Tiril Eckhoff har i hele sesongen hatt problemer på siste stående skyting. Det viste hun ikke minst da hun skjøt tre bom på den siste ståendeserien i jaktstarten og spolerte alle medaljemuligheter.

Det var Eckhoff selv som luftet muligheten for å endre på rekkefølgen på stafettlaget. Det har vært diskuterte tidligere i vinter og da sesongens desidert viktigste stafett skal gås, så valgte sjefen å gjøre endringen.

Fra først til sist

Marte Olsbu gikk førsteetappen på mixedstafetten og gjorde et veldig godt inntrykk. Hun har også vært den faste førsteetappeløperen på det norske laget i flere år nå.

Men Stian Eckhoff er sikker på at dette kommer hun til å fikse fint.

— Marte er veldig god i dueller kvinne mot kvinne. Det har hun vist i løp og det har hun vist på trening og testløp på alle samlinger. Så hvorfor ikke, sier Stian Eckhoff om beslutningen.

25-åringen fra Froland kom seg etter sjokket over at det er hun som til slutt skal avgjøre om det norske kvinnelaget oppnår sitt alle største mål i dette VM. Vinne medalje på stafetten.

— Første jeg sa: Dette vet jeg ikke helt om jeg vil. Og ja, jeg er litt nervøs, men det er jo også kjempegøy at jeg får den tilliten i et VM. Det synes jeg er stort, forteller jenta fra Froland på Sørlandet.

- Deilig å slippe

Tiril Eckhoff føler seg ikke vraket fra ankeretappen. Tvert i mot.

— Det skal bli deilig å slippe presset med å gå siste etappe. Men nå skal det nå sies at det er press med å gå alle etapper. Jeg tror vi nå har den beste løsningen for å henge med helt til slutt. Marte er helt rå i skytedueller, sier jenta som tok gull forrige lørdag.

Norges stafettlag er nå slik:

1. etappe: Synnøve Solemdal

2. etappe: Fanny Horn Birkeland

3. etappe: Tiril Eckhoff

4. etappe: Marte Olsbu

Les og se dokumentaren om Emil Hegle Svendsens kronglete vei mot VM:

Les også

Emil Hegle Svendsen (30) var for dårlig trent. Han var ikke tent. Han hadde lyst til å legge opp. Men så bestemte han seg for å snu det.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi teller ned til seriestart i eliteserien:

Publisert: