Charlotte Kalla «tar en Northug» - bryter med landslaget

Sverige største profil slapp nyheten i formiddag.

Charlotte Kalla hadde en vond 2015/16-sesong. Nå går hun egne veier.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Jeg vil prøve noe nytt i min karriere, forklarer hun i en pressmelding fra det Svenska skidforbundetom den overraskende beslutningen om å tre ut av landslaget.

Les også:

Les også

Kalla ville ikke ha den norske treneren

Charlotte Kalla gjør dermed som Petter Northug gjorde for noen år tilbake da han forlot det norske landslaget for å satse på utsiden. Petter Northug hadde mange feider med ledelsen i skiforbundet før han tok steget ut av landslaget.

  • For Sverige var sist sesong elendig. Nå har de hentet en svenske som har jobbet i Norge:
Les også

Sveriges nye landslagstrener tar et oppgjør med svensk treningskultur

Brudd etter ti år

Slik har det ikke vært for Kalla. Men hun hadde en svært skuffende sesong sist vinter og mener at det kanskje er på tide og gjøre noe.

— Etter ti år på landslaget føler jeg at det er på tide å gjøre forandringer og følge et opplegg jeg har stor tro på. Jeg tror resultatene av samarbeidet med min personlige trener Magnus Ingesson blir bedre dersom vi kontinuerlig kan treffes for oppfølgeing, planlegging o9g teknikkarbeide, sier Kalla.

Mattias Persson var trener for det svenske landslaget sist sesong. Han kom med en uttalelse som fikk Charlotte Kalla til å tenne på alle plugger i vinter. Etter en rekke skuffende resultater sa han at "Kalla kanskje ikke hadde det så bra i sjelen". Dette reagerte Kalla kraftig på.

  • Kalla har slitt tungt hele den siste sesongen:
Les også

Fortvilet Kalla aner ikke hva som er galt

Nei til ny norsk trener

Nå har det svenske damelandslaget fått ny trener. Nordmannen Ole Morten Iversen vil fra og med denne vinteren ha ansvaret for de svenske langrenssjentene. Iversen er far til Emil Iversen som ble tatt ut på det norske herrelandslaget mandag.

Charlotte Kalla kommer ikke til å bli en av løperne som Ole Morten Iversen får direkte ansvar for kommende vinter. Selv om hun nå har sagt nei til å være en del av treningsgruppen på landslaget, får hun støtte fra forbundet.

— Vi hadde selvfølgelig gjerne hatt Charlotte med i treningsgruppen, men vi forstår henne valg og støtter den satsingen hun selv føler at han vil gjøre, sier Johan Sares som leder langrennskomiteen i Svenskal skidforbundet.

Heller ikke landslagssjef Rikard Grip går i kjelleren.

— Jeg respekterer henne beslutninge, men det er selvfølgelig trist at hun ikke skal være med til vinteren, sier Grip til den svenske avisen Expressen.

Charlotte Kalla skal fortsatt representere det svenske landslaget dersom hun er god nok kommende sesong. Men hvordan man skal løse detaljene rundt dette har ikke Kalla og forbundet kommet til en løsning på.

Les mer om langrenn:

Publisert: