- Deila byr på Ødegaard

Celtic nekter å gi opp å signere Real Madrid-talentet.

Ronny Deilas Celtic fortsetter å jakte en lånesignering av Martin Ødegaard.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Flere medier har tidligere skrevet at Real Madrid ønsker å låne ut Martin Ødegaard (16) i den kommende sesongen. I juni skrev den spanske sportsavisen AS at Rafael Benítez hadde bestemt seg for å låne nordmannen ut.

Tidligere denne uken hevdet den britiske avisen Daily Mail at La Liga-klubben Getafe ønsker å låne Ødegaard, og at klubben allerede har diskutert nordmannen med Real Madrid.

GA HAM SJANSEN: Ronny Deila var treneren som gjorde Martin Ødegaard til tidenes yngste eliteseriespiller. Nå er Deila manager i Celtic.

Nå skriver den skotske avisen Scotland on Sunday at Celtic har lagt inn et bud for å få låne Ødegaard.Dette skal være det andre fremstøtet den skotske storklubben gjør mot nordmannen. Dermed kan Ronny Deila og Martin Ødegaard, som jobbet sammen i Strømsgodset, gjenforenes.

Avisen utdyper ikke rundt de økonomiske betingelsene i tilbudet, men det skal være snakk om å låne nordmannen hele sesongen.

Ødegaard skal være med på Real Madrids sommerturné i Kina og Australia denne sommeren. Ifølge den skotske avisen vil Benítez først ta en endelig beslutning om Ødegaard i august.

Les også

- Ødegaard på vei til Real Madrids byrival

Deila røpet interesse

Dette er langt fra første gang Celtic nevnes i sammenheng med Ødegaard. Allerede i januar uttrykte Deila en interesse for å låne Real Madrid-spilleren.

— Du vet aldri i fotballen. Vi ønsker å låne spillere som har en stor effekt på laget, som Jason Denayer (midtstopper fra Manchester City, journ. anm.) har. Dette (Ødegaard-lån, journ. anm.) kan være mulig, men vi ønsker å ha spillere som vi eier og kan tjene penger på selvfølgelig. Det er viktig, sa Deila ifølgeDaily Record.

I månedene etter har Deila gjentatte ganger snakket om muligheten for å låne Ødegaard, og nå skal altså interessen ha konkretisert seg gjennom to bud.

Les også

Ronny Deila: - Jeg er 500 prosent mer trygg nå

Spansk ekspert: — Bør bli i La Liga

Spanske medier har imidlertid skrevet at et utlån til en annen spansk klubb er mest sannsynlig for Ødegaard.

José Luis Sánchez, som følger Real Madrid tett for TV-kanalen LaSexta, sa til Aftenposten i mars at Real Madrid trolig ikke engang vil vurdere å låne nordmannen til Celtic.

– Nei, det vil neppe skje. Det beste alternativet for Ødegaard er å dra til en annen klubb i Spania, sa Sánchez.

Det sa Marca-journalist Rubén Jiménez seg enig i.

– Hvis han drar, bør han bli i La Liga, fordi det er den ligaen og den fotballstilen han må tilpasse seg til. Min personlige mening er at det beste laget for ham ville vært Villarreal. De har mange unge spillere og en fin spillestil, som har vært videreført mange år, og som ville passet godt for Martin.

Uansett virker det usannsynlig at Ødegaard spiller en ny sesong for reservelaget på nivå tre i spansk fotball.

I den nylig avsluttede sesongen fikk Ødegaard 11 kamper for Real Madrid Castilla, og ett innhopp for førstelaget.

Publisert: