Disse kan stå i veien for Ødegaard i Real Madrid

Rafa Benítez (55) må kvitte seg med en rekke spillere før seriestart.

USIKKER FREMTID: Martin Ødegaard, Asier Illaramendi, Fábio Coentrão, Lucas Silva og Denis Tsjerysjev kjemper alle om en plass i Real Madrids førstelagstropp. Trener Rafa Benítez må krympe stallen før seriestart.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

23. august åpner Real Madrid La Liga-sesongen borte mot Sporting Gijón. Innen den tid må den nye treneren Rafael Benítez ta en rekke tøffe valg.

Ifølge Madrid-avisen Marca må førstelagsstallen krympes til 23 spillere før seriestart. I skrivende stund teller troppen minst 28 spillere. Med en drøy måned igjen av det internasjonale overgangsvinduet kan det også bli flere kjøp og salg av spillere.

UNGGUTTER: Martin Ødegaard (16) og Marco Asensio (19) kan begge bli lånt ut denne sesongen.

En rekke spillere er sikret en plass i førstelagstroppen. Martin Ødegaard (16) er en av spillerne som går en usikker fremtid i møte den kommende måneden. Får han plass i førstelagstroppen når alvoret virkelig begynner? Og hvis ikke, vil han spille for reservelaget? Eller vil han bli lånt ut til en annen klubb for å få mer førstelagserfaring?

Les også

- Ødegaards holdninger forbløffer Real Madrid-stjernene

De andre spillerne som er usikre på førstelagsplass er Denis Tsjerysjev, Lucas Silva, Asier Illarramendi, Fábio Coentrão og Marco Asensio. Det er også usikkerhet rundt Borja Mayorals rolle.

Martin Ødegaard (16): Det norske stortalentet fikk sin første A-lagsminutter for Real Madrid mot Getafe i mai. Ødegaard fikk starte den første kampen på Real Madrid sommerturné mot Roma, men har ikke fått spilletid i de påfølgende kampene mot Manchester City og Internazionale. Et utlån til en annen La Liga-klubb fremstår som en aktuell løsning for den kommende sesongen.

Denis Tsjerysjev (24): Den russiske spilleren gjorde sine saker bra på utlån hos Villarreal sist sesong. Han kom inn ved pause for Ødegaard i treningskampen mot Roma, og har imponert på Real Madrids sommerturné. Han er kommet inn i alle treningskampene, og scoret 4-1-målet mot Manchester City.

Lucas Silva (22): Den brasilianske midtbanespilleren er blitt byttet inn i samtlige treningskamper. Silva ble som Ødegaard hentet til Real Madrid i januar, men fikk bare åtte kamper i løpet av vårsesongen (tre fra start). Casemiro er blitt hentet tilbake fra Porto, og Real Madrid har for mange ikke-europeiske spillere i stallen. Et utlån er svært aktuelt for Silva. Spilleren har også selv åpnet for dette i intervjuer.

Asier Illaramendi (25): Midtbanespilleren var het på markedet da Real Madrid hentet ham fra Real Sociedad i 2013. Han har imidlertid ikke greid å spille seg til en fast plass på den stjernespekkede Real Madrid-midtbanen. I sin første sesong fikk han 15 kamper fra start i ligaen, i fjor startet han ti kamper. Illaramendi har fortsatt noen uker på seg til å kjempe seg inn på laget, men et salg er aktuelt.

Fábio Coentrão (27): Den hurtige backen har slitt med mye skader siden overgangen til Real Madrid i 2011. Han var nær ved å gå til Manchester United sist sommer, men overgangen strandet. Nå skal Real Madrid ønske å kvitte seg med portugiseren.

Marco Asensio (19): Den spanske kantspilleren ble kjøpt i januar, men fikk fortsette i Mallorca på lån ut sesongen. Der fikk han spille seks kamper, tre fra start. Asensio imponerte for Spania under U19-EM tidligere i sommer, men en vei til førstelaget virker lang i denne omgang. Et utlån til en annen La Liga-klubb virker som det mest sannsynlige for Asensio denne sesongen.

Les også

Spansk storavis: Fire grunner til at Real Madrids nye trener har blitt Ødegaard-fan

— Ødegaard bør lånes ut

Den Madrid-baserte journalisten Alberto Piñero tror Ødegaard vil bli lånt ut.

— Klubbledelsen ville se Ødegaard i aksjon under pre-season. Det var nok derfor han startet mot Roma. Men han er ikke like moden som resten av spillerne ennå, og det er nok kanskje derfor han ikke har spilt i de andre kampene. Jeg mener han bør lånes ut, sier Piñero til Aftenposten.

Real Madrid har igjen treningskamper mot AC Milan og Tottenham, og skal møte Vålerenga på Ullevaal 9. august. Disse kampene vil være med på å definere den umiddelbare fremtiden til Ødegaard og resten av spillerne som kjemper om en plass i førstelagstroppen til Real Madrid.

I løpet av få uker får vi svaret. Da har Rafa Benítez lagt kabalen for sesong 2015/2016.

Publisert: