Høgli og TIL starter lavterskellag: – Skal spille i 6. divisjon neste år

Tom Høgli og TIL mener det er viktig å ta vare på personer som mangler et idrettstilbud. Det har de nå gjort noe konkret med.

SAMARBEIDER: Her er fra venstre: Kurt-Einar Karlsen (Lerøy), Sebastian Henriksen (Tromsø Idrettsråd), Odd Egil Eggen (TIL E), Alexander Rindestu (TIL E), Tom Høgli og Trond Steinar Albertsen (markedsdirektør, TIL).
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

I vår startet de derfor opp et lavterskellag, TIL E, som består av mange nasjonaliteter i alderen 16–24 år.

– TIL har vært sugen på bidra på den samfunnsmessige arenaen og bruke fotballen for hva det er verdt. Da jeg kom tilbake hit hadde jeg et fint møte med Tromsø Idrettsråd og det inntrykk jeg fikk av dem, var at det var et segment av menn mellom 16 og 24 år som sto utenfor fotballen og som manglet et tilbud. Da kom vi på ideen om at TIL skulle bidra med å stille et lag, sier primus motor Tom Høgli til TILs hjemmeside.

– På seniornivå er det veldig spisset og trangt om å komme med, så det er lett å bli stående utenfor. Jeg vil påpeke at dette er ikke en aktivitet, men et seriøst lag. Vi skal sette laget i år, spille treningskamper og så skal vi spille i 6. divisjon neste år, legger han til.

Stort team

Det er syv personer i trenerteamet til Tromsø IL E.

– Klubbens nye lag har vært en kanonsuksess så langt med 30 personer på trening to ganger i uken. Trenerne, som har mange forskjellige kompetanser, har allerede gjort en kjempejobb med å sammensveise laget, sier Høgli.

– Vi har blant annet spillere fra Irak, Eritrea, Østerrike, Somalia, Syria og Norge. Det er fantastisk for fotball er fotball uansett hvor du kommer fra, sier en av trenerne, Odd Egil Eggen, som var med å starte Fargerik Fotball i Vålerenga for 20 år siden.

Utvidet avtale

Lerøy har nå inngått en avtale med TIL.

– TIL har skrevet en kommersiell avtale med Lerøy hvor de blant annet er på strømpene til A-laget. Men de ville også bidra til noen som ikke har en like enkel hverdag og som ønsker å spille fotball. Vi ble enige om at dette laget passet perfekt inn i den profilen og da ble avtalen utvidet til at Lerøy ble sponsor for dette laget, sier markedsdirektør i TIL, Trond Steinar Albertsen.

Publisert:
 1. Tom Høgli
 2. Tromsø IL

Mest lest akkurat nå

 1. Vaksineforsker: – Må regne med å bli smittet flere ganger med ulike virusvarianter

 2. Bil kjørte inn i tre - kvinne fraktet til SUS

 3. Demonstrerte mot høye strømpriser: Krever makspris på 50 øre

 4. Omsider får denne mannen en gate oppkalt etter seg

 5. Dilara (16): – Det var ikke tydelig at jeg skulle bli en av de unge som havnet utenfor

 6. Oilers var suverene mot Sparta: - En meget godt gjennomført kamp fra vår side