- Kristoff er en superstjerne på sykkelen, men ikke i eget hode

27-åringen har inntatt sjefsrollen i sykkelfeltet, men tar ikke av.

Publisert: Publisert:

Alexander Kristoff står med 11 seire i 2015. Ikke rart at "alle" vil ha et ord med seiersmaskinen fra Stavanger. Foto: Espen Hansen

  • Espen Hansen
    Aftenposten
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Carrefour de l'Arbre (aftenposten.no): — Jeg ser på rankingen at jeg ligger godt an, men jeg føler meg ikke som verdens beste, sier mannen som har vunnet klart flest sykkelritt i år.

Alexander Kristoff og hans lagkamerater er akkurat ferdig med treningsøkten over de beryktede brosteinspartiene foran søndagens Paris - Roubaix.

Her er inngangen til Arenberg-skogen. Det mest kjent brosteinspartiet i Paris - Roubaix.

— Det var vondt og hardt, men kanskje litt mindre vondt enn tidligere. Dette er femte gang jeg gjennomfører denne treningen torsdagen før dette rittet, sier Kristoff til en horde av journalister.- Interessen for Alex er tidoblet om du sammenligner med i fjor, sier Katjusjas pressesjef Philippe Maertens.

Kristoff-kaos

I dette krysset ved utkjøringen av brosteinspartiet Carrefour de l'Arbre er det lett å se hvem som er sykkelsportens største navn akkurat nå. Bussen til en rekke av de største lagene står også parkert her, men det er først når nordmannen kommer at det blir ordentlig kaos.

Eric De Falleur fra Brussel-avisen Le Derniere Heure er en av de mange som gjerne vil ha et sitat fra seiersmaskinen fra Stavanger. Han vet at han får.

Les også

Slik ble Kristoff et taktisk sykkelgeni

— Kristoff har imponert alle denne sesongen. Jeg ble egentlig klar over kapasiteten hans for flere år siden. Belgiske sykkelryttere har fortalt om denne nordmannen som tåler så mye. Han imponerer ikke bare på sykkelen, men også når han snakker med pressen. Åpen, ærlig og svarer direkte på spørsmålene. Han er en superstjerne i løypa, men tydeligvis ikke i eget hode. Han har slett ikke tatt av på grunn av resultatene, sier den belgiske journalisten som sammenligner Kristoffs stjernefaktor med Tom Boonen og Fabian Cancellara.

— De har prestert over flere år, så han har nok litt igjen før han er helt der oppe. Men jeg tviler ikke på at han kan komme dit. Og akkurat nå er han i hvert fall den heteste, sier sykkeljournalisten.

Ydmykhet suksessfaktor

Trener og stefar Stein Ørn understreker at ydmykhet er viktig.

— Det gjelder både overfor det som har vært og det som kommer. For Alexander er det enkelt. Det er slik han er, sier Ørn.

Den enorme interessen betyr at noen må få nei - en sjelden gang.

— Vi prøver å være så tilgjengelige som mulig, men noen ganger må ha bare skjermes, påpeker mannen bak sykkelstjernen.

Les også

Kristoff knuste alle i Flandern rundt: - Dette er stort, virkelig stort

Selv prøver Kristoff å nyte mest mulig:

— Det er litt travelt med denne interessen, men det er veldig kjekt også. Det tyder på at jeg har kjørt bra. Det er egentlig bare å nyte det, forteller han.

Det er feil å si at han nøt torsdagens treningstur. Men den ga ham en bedre følelse enn han har hatt tidligere, og bare det er nok et skremmeskudd for konkurrentene.

En belgisk journalist ville vite hvordan det er å være den aller største favoritten også foran søndagens ritt.

— Synes du virkelig det? Om du ser på hva jeg har gjort her før vil du se at en niendeplass er det beste. De to foregående monumentene (Milano - San Remo og Flandern Rundt) passer meg mye bedre enn denne. Jeg må opp et hakk, ha flaks og unngå uhell om jeg skal ha en sjanse, understreket 27-åringen.

Publisert:

Les også

  1. Kristoff historisk etter ny triumf

  2. Nå må Kristoff skjermes

  3. Kristoff danket ut seriestarten i fotball

  1. Alexander Kristoff