Brennhet King scoret igjen: - Dypt imponert

Joshua King er oppe i 14 mål i Premier League etter Bournemouths 4-0-seier mot Middlesbrough lørdag og nærmer seg den norske rekorden til Ole Gunnar Solskjær.

Bournemouths Joshua King feirer scoring mot Middlesbrough.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

King scoret én gang og ligger nå fire mål bak Solskjærs sesongrekord (18 scoringer i 1996-97).

– Jeg er dypt imponert over det King leverer, sa Brede Hangeland i TV 2-studio etter kampen.

Tidligere Manchester United-junior King har fire kamper igjen på å ta rekorden. Bournemouth har igjen Sunderland (B), Stoke (H), Burnley (H) og Leicester (B) før sesongen er omme.

Den norske landslagsspissen har for øvrig scoret elleve mål i 2017. Det er fem mer enn lørdagens motstander Middlesbrough i samme periode.

Les også

Britisk TV-kanal: - Zlatan mister resten av sesongen

25-åringen ga Bournemouth ledelsen etter kun to minutter lørdag. Marc Pugh la inn lavt fra spiss vinkel, og King satte ballen i mål.

Vondt ble til verre for et Middlesbrough i poengnød da Benik Afobe økte til 2-0 i det 16. minutt etter slett forsvarsspill av bortelaget. Den tidligere Arsenal-spissen fikk komme alene med keeper Brad Guzan, og hadde ingen problemer med å øke ledelsen.

Nordtveit fikk sjansen

Enda verre skulle det bli for bortelaget da dommer Graham Scott ga Gastón Ramírez det andre gule kortet etter bare tjue minutters spill. Det første kortet kom etter håpløs filming av midtbanespilleren, mens det andre kom etter en sen takling på hjemmelagets banehalvdel.

Basert på TV-bildene så det ikke ut til å være kontakt i situasjon nummer to, men Middlesbrough måtte spille 70 minutter med én mann mindre.

Etter å ha stått imot lenge, røynet det på for bortelaget i andre omgang. Pugh kom selv på scoringslista etter 65 minutter, før Charlie Daniels økte til 4-0 fem minutter senere.

Les også

Tidligere Premier League-spiller døde av hjertesvikt

Håvard Nordtveit fikk en sjelden sjanse fra start da West Ham tok imot Everton lørdag, og var med på å holde Everton til 0-0.

Nordmannen tok telling på grunn av kramper på overtid, men holdt hele kampen for hjemmelaget i London.

Vant med ti mann

Markus Henriksen satt på benken for Hull og fikk se lagkameratene sine sikre en meget sterk 2-0-seier mot Watford, til tross for at Hull var én mann mindre siden det 25. minutt.

Oumar Niasse fikk direkte rødt kort for å vise knotter i en takling på M'Baye Niang.

Etter en målløs første omgang klarte hjemmelaget å tippe kampen i sin favør. Først kontret Lazar Markovic inn 1-0 i det 62. minutt, før Sam Clucas økte til 2-0 på nydelig vis ni minutter senere.

Les også

Jürgen Klopp: – Liverpool-jobben blir trolig min siste

Swansea fulgte opp seieren til nedrykkskonkurrent Hull med 2-0-seier mot Stoke. Fernando Llorente og Tom Carroll scoret i hver sin omgang.

Stoke hadde sjansen til å utligne til 1-1 fra straffemerket like før 2-0-scoringen, men Marko Arnautovic smalt straffen over tverrliggeren.

Johansen-dobbel for Fulham

Stefan Johansen scoret to ganger og forlot banen med skade da Fulham slo Huddersfield i den engelske mesterskapsserien lørdag.

Den norske landslagskapteinen viste at formen er upåklagelig og gikk foran da Fulham tok en meget viktig seier i jakten på opprykksspill til Premier League.

Vardøværingen første nettkjenning til 3-1-ledelse kom ni minutter før pause. Da hadde Chris Löwe og Tom Cairney allerede scoret hver sin gang for Fulham, mens Scott Malone hadde stått bak hjemmelagets redusering.

På overtid i første omgang gjorde Johansen dagens andre mål for egen del.

Skåret i gleden ble at finnmarkingen pådro seg en skade på tampen av kampen. Fem minutter før full tid hinket Johansen av banen.

Med seieren er Fulham nummer seks på tabellen i mesterskapsserien. Dermed har laget grep om én av de fire plassene som gir kvalifiseringsspill til Premier League.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk