Endelig vant Petter Northug et skirenn igjen

Rykket fra sterke konkurrenter i Flyktningerennet.

VANT TURRENN: Petter Northug i Granåsen i Trondheim lørdag under sitt eget «Jantelopp». Søndag var han best i Flyktningerennet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Petter Northug (32) er tilbake i form. Søndag vant han det 42 kilometer lange Flyktningerennet mellom Lierne og Gäddede.

– Flyktningrennet er en stor klassiker som er viktig å vinne. Så nå er sesongen reddet, sier Northug til Namdalsavisa.

Rennleder Eva Westum Kveli forteller om en bra respons fra publikum.

– Det er fullt av autografjegere her. Det var stor jubel i målområdet da Northug vant. Det var jo spennende - og ikke langt mellom løperne, sier Kveli til Aftenposten.

  • Gjemte beviset i buksene. Fikk du med deg den store skandalen i Australia?
Les også

Her avslører TV-bildene det slue jukset: – En skam for nasjonen

NUMMER TRE: Landslagsløper Didrik Tønseth var blant løperne som tapte for Petter Northug søndag. Her er Tønseth under et renn i Lenzerheide tidligere i vinter.

Rykket fra

Kveli forteller at Northug, Fredrik Riseth og Didrik Tønseth gjorde opp om seieren. Northug gikk - i motsetning til de to andre - på blanke ski.

– Jeg er imponert over Petter som går på blanke ski. Han klarer seg godt i bakkene, det står det respekt av, sier Riseth til Adresseavisen.

Mosbyggen fikk en liten luke i den siste bakken - og holdt unna for de to Byåsen-løperne. I mål var han to sekunder foran Riseth og tre foran Tønseth.

Dermed sikret Northug sin første seier siden Fossavatn Ski Marathon på Island i april.

– Det var sterkt. Kanskje vi får se ham i bra form neste år, legger Riseth til.

Vinnertiden i Flyktningerennet var 2 timer, 3 minutter og 18 sekunder.

HEDER OG ÆRE: Petter Northug blir premiert etter seieren.
Les også

Svensk legende ringte pappa Northug og ville hjelpe

– Hadde ikke mulighet til å henge på

Selv gikk Riseth på tørrvoksblanding, mens Didrik Tønseth, som ble nummer tre, gikk på zeroski.

Riseth beskriver de 42 kilometerne som morsomme, selv om føret var variabelt og det ble gått i kosetempo de første to milene.

– Jeg hadde god glid, men hadde ikke sjanse til å henge på Petter da han åpnet ballet på oppløpet. Men det var spennende, og det er artig at det ble så jevnt til mål, sier den tidligere juniorverdensmesteren.

Lillebror Even Northug ble forøvrig nummer ni søndag.

Les også

Les kommentaren: Nå kan Northug-dramaet ta en uventet vending

I godt humør

Northug arrangerte sitt eget showrenn i Trondheim lørdag. Han pratet ikke med pressen i forbindelse med «Janteloppet», men fremsto i godt humør i Granåsen-løypene.

SLÅTT: Fredrik Riseth ble nummer to bak Petter Northug i søndagens Flyktningerenn. Her er de to sammen under lørdagens «Jantelopp» i Trondheim.

32-åringen har hatt en bedrøvelig sesong, med kun én opptreden i verdenscupen. Han kom heller aldri med til Tour de Ski eller OL i Pyeongchang.

Nå kan det se ut som om den tidligere gullgrossisten er tilbake i form, etter svake sportslige resultater i Birkebeinerrennet og Engadin Skimarathon i Sveits.

Les også

Tror Northug kan lykkes med sprint-comeback

Slind sterkest blant kvinnene

Flyktningerennet er til minne om de som måtte flykte fra Norge til Sverige i løpet av andre verdenskrig. Rennet starter i Lierne, helt nordøst i Trøndelag, og har målgang over grensen i Gäddede.

Seieren var Northugs fjerde i Flyktningerennets seniorklasse (2008, 2010 og 2017). Han vant også juniorklassen i 2004, skriver langrenn.com.

I dameklassen var Oppdals Astrid Øyre Slind sterkest med en sluttid på 2 timer, 19 minutter og 37 sekunder.

Laila Kveli tok andreplassen, mens Maria Strøm Nakstad ble nummer tre, henholdsvis 2.51 og 6.11 bak Øyre Slind.

Publisert: