Satte Liverpool og Manchester United under press om 2. plassen

Med en sliteseier mot Stoke er Tottenham for fullt med i kampen om 2. plass i Premier League.

ERIKSEN-DOBBEL: Harry Kane så ut til å få noen hårstrå på innlegget fra Christian Eriksen, men dansken ble til slutt kreditert 2–1-målet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

STOKE - TOTTENHAM 1–2

Et desperat Stoke-lag på nedrykksplass trengte tre poeng i hjemmekampen mot Tottenham. Men gjestene på sin side burde vinne for å legge ytterligere press på Manchester United og Liverpool foran dem på tabellen.

Som ventet var det Tottenham som hadde ballen klart mest i den første omgangen, men laget slet med å spille seg til de store sjansene. Det gjorde de etter 23 minutter, da Son Heung-min kom helt alene med keeper etter forarbeid av Christian Eriksen og Dele Alli.

Der burde Son ha scoret, men avslutningen gikk rett på keeper.

Les også

Joshua King ble innbytterhelt med sen scoring

Før dette hadde Stoke misbrukt sin ene store sjanse i omgangen da Mama Biram Diouf fikk stå alene på seks-syv meter etter innlegg fra venstre. Avslutningen gikk himmelhøyt over.

Les også

Reservepreget Liverpool slapp med skrekken i lokaloppgjøret

Løsnet etter pause

2. omgang var bare syv minutter gammel da Spurs tok ledelsen. Alli slo inn i feltet til Eriksen, og dansken banket ballen ned i hjørnet til side for Stokes keeper.

Ledelsen varte kun i fem minutter. Xherdan Shaqiri slo igjennom til Diouf. Tottenhams keeper Hugo Lloris kom ut og banket ballen rett i Diouf, som satte inn 1–1 i et tomt mål.

Harry Kane scorer «alltid» mot Stoke, og etter en anonym kamp så han ut til å ordne 1–2 etter 63 minutter. Eriksen la inn, og spørsmålet var om det var danskens mål eller om Kane hadde stusset den inn.

Etter kampen ble Eriksen kreditert målet, og han ble dermed tomålsscorer.

Les også

Her er bildet alle i Tottenham frykter: - Vi er bekymret

Frispark i krysset

Stoke ga ikke opp. Ti minutter før slutt fikk vertene frispark i meget farlig posisjon utenfor 16-meteren, og Shaqiris forsøk gikk i tverrliggeren oppe ved krysset.

Stoke hadde flere sjanser til å få med seg poeng, men lyktes ikke.

Seieren gjør at Tottenham (67 poeng) er med i kampen om 2. plassen. Den har per nå Manchester United (68) foran Liverpool (67). Ned til Chelsea på 5. plass er det hele 11 poeng.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City86202992020
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk