Kaggestads påstand provoserer Hangeland

Brede Hangeland slår tilbake og kaller Johan Kaggestads påstand for en intellektuell fornærmelse.

- Å insinuere at Marit og jeg vil «fronte» noe vi ikke fullt og helt mener, er en intellektuell fornærmelse av oss begge som får stå for Kaggestads regning, sier Brede Hangeland om Kaggestads debattinnlegg.
 • Arne Hole
Publisert: Publisert:
Les også

Kaggestad: - Bjørgen og Hangeland, dette har dere ikke skrevet selv!

iconDenne artikkelen er over syv år gammel

«Jeg vet at artikkelen er skrevet av Jon Mørland», skriver Johan Kaggestad i et debattinnlegg i Aftenposten.Til det svarer Brede Hangeland:

— Å insinuere at Marit og jeg vil «fronte» noe vi ikke fullt og helt mener, er en intellektuell fornærmelse av oss begge som får stå for Kaggestads regning.

Det vesentligste ved idretten, lød tittelen på et debattinnlegg tidligere landslagskaptein i fotball, Brede Hangeland, og langrennsdronningen Marit Bjørgen skrev i Aftenposten 16. september.

Eller var det ikke de som skrev det?

Krever unnskyldning

I et innlegg i Aftenposten i dag skriver Johan Kaggestad at han vet at artikkelen er skrevet av Jon Mørland, en kjent PR- og markedskommunikatør. Kaggestad mener at Hangeland og Bjørgen er blitt brukt og at personene bak brevet skylder idrettsstjernene en unnskyldning.

— Jeg synes det er bemerkelsesverdig hvor mange som åpenbart ikke har lest kronikken ordentlig. Videre synes jeg det er trist at noen leter etter skjulte motiver og agendaer, etter et initiativ fra meg og Marit der vi utelukkende ønsker å sette fokus på det mest vesentlige ved idretten, i en tid der det oppleves som nødvendig, understreker Hangeland.

— Jon Mørland er en god rådgiver for meg, og jeg har naturligvis diskutert kronikkens innhold og form grundig med ham. Kall meg gjerne en idealist som ønsker å gi noe tilbake til bredden og fellesskapet, men at jeg skulle løpe noens ærend i et 'spill' opplever jeg som provoserende. Etter mine mer enn 10 år i toppen av norsk fotball, hadde jeg håpet at jeg har gitt inntrykk av at jeg kan tenke og stå for noe selv, sier Crystal Palace-proffen.

Kaggestad ønsker ikke å opplyse om hvordan han har fått greie på at Mørland er forfatter av innlegget, men påstår at han er sikker i sin sak.

Provosert Hangeland

Etter å ha konfrontert Brede Hangeland med Kaggestads påstand, svarer Crystal Palace-spilleren slik:

— Marit og jeg står fullt og helt som selvstendig tenkende mennesker bak innlegget. Å insinuere at Marit og jeg vil «fronte» noe vi ikke fullt og helt mener, er en intellektuell fornærmelse av oss begge som får stå for Kaggestads regning, ergo er vi selvfølgelig ikke misbrukt i denne saken. Akkurat den påstanden opplever jeg som provoserende, sier han.

— Hva Kaggestad oppfatter som skivebom, er vanskelig å forstå, da kronikken i sin helhet dreier seg om å hylle breddeidretten, dens felleskap, helsegevinst og samhold. Samtidig advarer vi mot et overdrevent fokus på toppidretten da det kan lede til ytterligere egoisme og privatisering av toppen. Jeg er stolt av kronikken, og står inne for hvert ord, fastslår Hangeland.

Ingen kommentar

På spørsmål fra Aftenposten om han er forfatteren av innlegget, svarer Jon Mørland slik.

–– Det er ingen hemmelighet at jeg er rådgiver for Brede Hangeland, og at Guri Hetland er rådgiver for Marit Bjørgen, at vi har sparret med dem om kronikken bør ikke overraske noen. Men, hvem som har bidratt til innlegget er mindre interessant.

– Den oppfatningen er det ikke sikkert at alle deler. Er det deg?

­

PR- og markedskommunikatør Jon Mørland.

— Det er de som har signert innlegget som står for innholdet, og det er Bjørgen og Hangeland.

– Men er det du som har tatt initiativ til innlegget?

— Nei. Jeg viser til hva de to har satt på trykk ved at Hangeland tok kontakt med Bjørgen og at de to fant hverandre i en meningsytring om viktigheten av å hylle breddeidrettens hverdagshelter, sier Mørland.

Guri Hetland sier følgende:

— Initiativet til og innholdet i kronikken er 100 prosent Marit og Brede Hangeland sitt. Jon Mørland og jeg har som rådgivere for henholdsvis Brede og Marit hjulpet dem med utformingen.

Les også

 1. Det mest vesentlige ved idretten

 2. Bjørgen og Hangeland går til angrep på egoisme og privatisering i idretten

 3. Bjørgen svarer på Auklands kritikk

 4. Aukland: - Privatlag gir større bredde og høyere nivå

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. 122 nye smittede på Nord-Jæren, 10 innlagte på SUS

 2. Smertene kan være sterkere enn ved fødsel. Emilie (24) får krampene daglig

 3. Sjålet bil funnet i hage på Stokka

 4. – Ikke ta nakkegrep på de som velger annerledes

 5. Knut Arild Hareide flytter til Rogaland

 6. – Viktig for byen og identiteten vår. Fortjent!