Dramatisk spurt da to Byåsen-løpere ble nummer to på lagsprinten

Espen Bjørnstad og Jørgen Graabak innblandet i rotete oppløp i Lahti.

Jørgen Graabak (til venstre) gikk inn til annenplass for laget bestående av ham og Espen Bjørnstad i lagsprinten i kombinert lørdag. Finske Eero Hirvonen til høyre, mens Magnus Krog og Japans Akito Watabe går skikkelig på trynet midt i bildet.
  • jonas.berge@ntb.no
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

De to norske lagene var med i massespurten i lagsprinten i kombinert, men Finland sikret hjemmejubel hårfint foran Norges 1.-lag i Lahti lørdag.

De norske lagene var først inne på stadion i Lahti, men det ble dramatisk i massespurten etter 15 kilometer.

Finske Eero Hirvonen var sterkest i spurten og kom inn like foran Jørgen Graabak, som utgjorde Norges 1.-lag sammen med Espen Bjørnstad. Like bak lå Magnus Krog på Norges 2.-lag på bakken etter å ha blitt hektet av Japan.

Østerrike smatt forbi og tok tredjeplassen. Krog gikk inn til den sure fjerdeplassen for annetlaget på et rotete oppløp sett med norske øyne.

– Jeg synes jeg og Krog hadde to gode posisjoner, men så ødelegger vi litt for hverandre fordi han presser meg utover. Jeg vet da søren. Vi skal iallfall ikke slippe en finne mellom oss når vi er to er først, sa en oppgitt Graabak til NRK etter rennet.

Rot

Espen Bjørnstad var Norges representant på pressekonferansen.

– Dette burde definitivt vært dobbelt norsk. Jørgen sa at Krog valgte feil felt og sperret for ham. De burde heller ha gitt plass for hverandre. Finnen kom plutselig på innsiden av Jørgen, og det skal ikke skje. Det var en irritert Jørgen etter spurten, sa Bjørnstad til NTB.

Bjørnstad så at seiersmuligheten glapp.

– Du har alltid lyst til å vinne, men det er gøy at vi kom på pallen også, sa trønderen.

– Vi hadde troen på at det kunne gå før vi startet langrennet, sa Bjørnstad.

Norges to lag lå langt bak etter hopprennet og hadde henholdsvis 1.04 og 1.23 minutter opp til ledende Østerrike. Østerrikerne og Japans to lag hadde lenge en god luke, men med to kilometer igjen hadde finnene og nordmennene tatt igjen forspranget. Til slutt sørger Hirvonen og Ilkka Herola for hjemmejubel i massespurten i Lahti, to tidels sekund foran Norge.

Espen Andersen gikk på 2.-laget sammen med Krog.

(NTB)

Publisert: