Kroatia klare for VM etter uavgjort i Hellas

Hadde full kontroll i Athen.

Kroatia er klare for VM. Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS / X90200

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Hellas – Kroatia 0–0

Kroatia hadde et kjempeutgangspunkt mot Hellas, og rotet ikke bort 4-1-ledelsen fra første kamp. Kroatene løste VM-billett etter 0–0 på bortebane.

Siden debuten i 1998 har Kroatia deltatt i hvert eneste VM-sluttspill utenom 2010-mesterskapet. 2018-VM blir intet unntak.

Kroatia tok et kjempesteg mot fotball-VM med 4–1 over Hellas i første kamp, og hadde ingen problemer med å løse billett til Russland på bortebane i andre og avgjørende kamp i toeromspillet søndag.

En av målscorerne i det første oppgjøret, Ivan Perisic, sto for første omgangs største sjanse da han ladet kanonen fra om lag 20 meter. Inter-spilleren traff ballen klokkerent med venstre og banket den i innsiden av stanga og ut.

Les også

Sveits klar for sitt fjerde strake fotball-VM

Annullert

Etter den målløse første omgangen fikk Hellas ballen i nettet i det 78. minutt. Dessverre for hjemmefansen var Vasilis Torosidis i offside da han serverte innbytter Dimitris Pelkas på åpent mål på bakre stolpe.

Med 0–0 var det Kroatia som kunne juble for avansement. Det var tredje gang Kroatia tok seg videre til VM gjennom omspill.

For kaptein Luka Modric, som scoret i motsatt oppgjør mot Hellas, blir det hans sjette sluttspill.

Hjemmesterke

Grunnlaget for Kroatias omspill ble lagt på hjemmebane. Zlatko Dalic' menn var ubeseiret på hjemmebane i kvalifiseringen og vant tre og spilte to uavgjort. Likevel ble kroatene slått på målstreken av overraskelsen Island, som tok seg direkte til VM fra gruppe I.

Hellas klarte ikke kvalifisere seg til 2016-EM etter å ha blitt jumbo i sin kvalifiseringsgruppe. Grekerne måtte blant annet tåle to tap mot Færøyene.

I VM-kvalifiseringen viste Hellas kraftig bedring, og ble kun slått av overlegne Belgia. I omspillet sa det imidlertid stopp.

(©NTB)

Publisert:
  1. Fotball-VM
  2. Hellas
  3. Kroatia

Mest lest akkurat nå

  1. 32 nye personer smittet på Nord-Jæren

  2. Stor oversikt: Her ble folk i Stavanger og Sandnes korona­smittet i april

  3. Berit Elise Pedersen var på ferie i Italia og lurte på hva hun skulle bruke livet til. Så reiste hun hjem, sa opp jobben og startet egen bedrift

  4. 101 smittetilfeller knyttes til russefeiringen

  5. «Jeg får fysisk vondt i magen av å lese alt dere skriver om oss russ som ’egois­tiske dred­unger’»

  6. Brøt med KrF: Gaute Brækken var alltid usikker på om han var velkommen i KrF som homofil