Kroatia klare for VM etter uavgjort i Hellas

Hadde full kontroll i Athen.

Publisert: Publisert:

Kroatia er klare for VM. Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS / X90200

Hellas – Kroatia 0–0

Kroatia hadde et kjempeutgangspunkt mot Hellas, og rotet ikke bort 4-1-ledelsen fra første kamp. Kroatene løste VM-billett etter 0–0 på bortebane.

Siden debuten i 1998 har Kroatia deltatt i hvert eneste VM-sluttspill utenom 2010-mesterskapet. 2018-VM blir intet unntak.

Kroatia tok et kjempesteg mot fotball-VM med 4–1 over Hellas i første kamp, og hadde ingen problemer med å løse billett til Russland på bortebane i andre og avgjørende kamp i toeromspillet søndag.

En av målscorerne i det første oppgjøret, Ivan Perisic, sto for første omgangs største sjanse da han ladet kanonen fra om lag 20 meter. Inter-spilleren traff ballen klokkerent med venstre og banket den i innsiden av stanga og ut.

Les også

Sveits klar for sitt fjerde strake fotball-VM

Annullert

Etter den målløse første omgangen fikk Hellas ballen i nettet i det 78. minutt. Dessverre for hjemmefansen var Vasilis Torosidis i offside da han serverte innbytter Dimitris Pelkas på åpent mål på bakre stolpe.

Med 0–0 var det Kroatia som kunne juble for avansement. Det var tredje gang Kroatia tok seg videre til VM gjennom omspill.

For kaptein Luka Modric, som scoret i motsatt oppgjør mot Hellas, blir det hans sjette sluttspill.

Hjemmesterke

Grunnlaget for Kroatias omspill ble lagt på hjemmebane. Zlatko Dalic' menn var ubeseiret på hjemmebane i kvalifiseringen og vant tre og spilte to uavgjort. Likevel ble kroatene slått på målstreken av overraskelsen Island, som tok seg direkte til VM fra gruppe I.

Hellas klarte ikke kvalifisere seg til 2016-EM etter å ha blitt jumbo i sin kvalifiseringsgruppe. Grekerne måtte blant annet tåle to tap mot Færøyene.

I VM-kvalifiseringen viste Hellas kraftig bedring, og ble kun slått av overlegne Belgia. I omspillet sa det imidlertid stopp.

(©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Brann i container i Mekjarvik - fare for spredning til bygg

  2. Overgrepssaken på Lye: Politiet ønsker kontakt med gutt som satt på denne steinen

  3. Kampen om p-plassene: Ikea tapte i retten

  4. Syv vaner som gjør at du kan miste respekten på jobb

  5. For to år siden brukte Tonning 190.000 kroner på nytt bad. Nå risikerer han å måtte rive det

  6. TV-team fant 4 meter stor flenge i Estonia-skroget

  1. Fotball-VM
  2. Hellas
  3. Kroatia