Diego Maradona har pekt ut sin favoritt: – Den beste spilleren jeg noen gang har sett

«Kongen av Roma», Francesco Totti (40), hylles av Diego Maradona før sin siste forestilling til helgen.

Diego Maradona er én av de største legendene i fotballhistorien.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

25 sesonger etter sin debut for Roma som 16-åring tyder det meste på at søndagens kamp mot Genoa blir Tottis takk og farvel.

Hvert fall for Roma, som han har spilt 617 seriekamper for. Selvsagt mest i klubbhistorien. Med 250 Serie A-mål har han den klubbrekorden også.

Kanskje i like stor grad er Totti berømt for å ha holdt seg lojal til sin kjære klubb gjennom hele karrièren – tross at det kun er blitt med en serietittel. Derfor er det trolig bare paven Francis som kan måle seg med heltestatusen til Totti i byen.

Les også

Klubben hevder Totti gir seg, men Roma-ikonet nekter å bekrefte

Litt forvirring

Mens Romas nye sportsdirektør Monchi har kunngjort at Totti legger opp, la hovedpersonen selv ut en post hvor han ikke var like tydelig og holdt fokus på neste kamp.

Francesco Totti får ros fra Diego Maradona.

– Resten kan komme deretter og det vil bli tid til å prate om det, skrev Totti for kort tid siden.

Uansett forbereder fotballverden og Roma seg på en siste dans med klubbens største legende. Søndagens oppgjør på Olimpico i den italienske hovedstaden ble utsolgt lenge i forveien.

Les også

Tottis kone raser mot Roma-treneren: – Man gjør bare ikke sånt

Les også

«For en legende. For en mann!»

Maradonas hyllest

Diego Armando Maradona, en av fotballhistoriens aller største yndlinger, hyller Totti i en post på sin Facebook.

– Francesco Totti, kongen av Roma! Han er og vil forbli den beste spilleren jeg noen gang har sett, skriver Maradona.

I tillegg til å ha vært en fantastisk offensiv spiller for Roma og Italia, som han vant VM med i 2006, er Tottis karisma også en del av legendehistorien.

Francesco Totti med VM-pokalen etter seieren over Frankrike i 2006.

Få kan det italienske kroppsspråket bedre, og Totti har også skaffet seg oppmerksomhet for nedsparking av Mario Balotelli og spytting på danske Christian Poulsen blant annet.

Les også

Her feirer Totti kunstscoring med selfie

Motstandernes hyllest

Rivaliseringen med Lazio er stor i Roma, men selv den harde Lazio-kjernen fant rom for å hylle Totti med et banner under helgens hjemmekamp (1–3-tap mot Inter). De kom også med en egen tekst til Totti med tittelen: «Totti, fiendens beste».

Også AC Milan-supporterne applauderte Tottis navn for å få uker siden på San Siro i Romas 4–1-seier. Da trener Luciano Spaletti valgte å ikke bytte inn Totti, klappet og sang Milan-fansen med Roma-supporterne i Totti-ropet.

Roma har tilbudt Totti en direktørjobb, men 40-åringen har til gode å bekrefte dette. Milan-helten Paolo Maldini er medeier for Miami FC hvor Alessandro Nesta er trener.

– Alle her vil at Totti skal komme, har Maldini sagt ifølge FootballItalia.

Publisert: