Platini får politisk støtte i hjemlandet

Den franske statsministeren Manuel Valls sier han fortsatt har stor tiltro til Michel Platini, presidenten i Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

En pengeoverføring til Michel Platini er sental i siktelsen mot FIFA-president Sepp Blatter.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Dagen etter at den tidligere stjernespilleren og UEFA-presidenten måtte forklare seg for sveitsiske myndigheter om en pengeoverføringen på to millioner sveitserfranc fra Sepp Blatter og Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), får altså franskmannen støtte fra de politiske myndighetene i Frankrike.

De pengene det er snakk om ble overført til Platini i 2011, og de er svært viktige i den saken den sveitsiske påtalemakten er i ferd med å bygge opp mot Blatter. Platini har forklart seg om dette og sier det er betaling for kontraktsfestet arbeid han har utført for FIFA.

— Nå må de juridiske myndighetene få gjøre ferdig sitt arbeid, sier Valls til radiostasjonen France Info. Han legger til at han har stor tiltro til Platini, som han anser for å være en dyktig leder av UEFA.

Les også

Platini om millionutbetalingen: - Jeg fikk dette for kontraktsarbeid

Korrupsjonsmistanker

De sveitsiske myndighetene har satt i verk etterforskning mot Blatter. Han er mistenkt for korrupsjon i forbindelse med pengeoverføringen til Platini, og han er også under mistanke for å ha skrevet under en kontrakt med det karibiske fotballforbundet som var svært ugunstig for FIFA.

Skadalen ble avdekket i mai, da flere av topplederne i FIFA ble fengslet mistenkt for økonomiske misligheter i forbindelse med sine verv i organisasjonen. Allerede den gangen ble det spekulert i om Blatter var medansvarlig, men hans navn ble ikke trukket offisielt inn etterforskningen av saken før fredag.

Da ble både kontoret hans og lokalene til FIFA ransaket, og sveitsiske myndigheter påstår det er beslaglagt relevant materiale.

Les også

«Skulle jeg valgt én klubb som favorittlag, ville det vært Arsenal»

Full åpenhet

— Disse pengene det er snakk om er betaling for arbeid jeg har utført etter avtale, sier Platini. Jobben han skal ha gjort ble utført mellom januar 1999 og juni 2002. Mange har stilt spørsmål ved hvorfor betalingen ikke ble gjennomført før i 2011. — Jeg er for full åpenhet og har forklart meg om denne saken til sveitsiske myndigheter. For min del har jeg samarbeidet fullt ut, hevder Platini.

Den tidligere stjernespilleren er en av tre kandidater som står klar til å overta presidentjobben etter Blatter i FIFA, men det er helt på det rene at den saken som dukket opp fredag, kaster mørke skytter over UEFA-presidenten, selv om han nå får politisk støtte fra høyeste hold i Frankrike.

Det internasjonale fotballforbundet skal velge Blatters etterfølger 26. februar neste år. (©NTB)

Publisert: